≫ 

Davio, tukao, pa dobio napad: Košarkaš Bostona uhapšen posle višesatnog maltretiranja devojke

Džabariju Birdu stavljene lisice posle iživljavanja

  • 0

Udarna vest sa američkih "košarkaških terena" stiže iz Bostona, doduše više pripada kategoriji "crna hronika", nego sportu, a u centru pažnje kao antiheroj našao se košarkaš Bostona Džabari Bird (24).

>>> Vratio se! Hejvord ponovo igra košarku godinu posle mučne povrede koja ja zgrozila svet

On se, kako je utvrđeno, teško iživljavao nad svojom devojkom u stanu zbog čega je uhapšen i protiv njega će biti podneta krivična prijava za nanošenje fizičkih povreda i kidnapovanje.

Prema navodima američkih medija, Bird je devojku zatvorio u svoj stan i više sati je maltretirao, davio, tukao i zaključavao u kupatilo.

Ona je usled davljenja gubila svest, a kada je dolazila sebi, Džabari je ponovo hvatao za gušu i nastavio da je muči. Kada je pokušala da pobegne ka izlaznim vratima, hvatao bi je i vukao kroz stan, na kraju je zaključao i držao u kupatilu.

Džabari Bird u sudnici posle incidenta koji je izazvao Foto: Tanjug

Devojka je u policiji izjavila da je uspela da pobegne kada je primetila da je košarkaš dobio neku vrstu napada, u tom stanju je bio neko vreme, pa je ona iskoristila priliku da se spase.

Ubrzo je policija zakucala na vrata Džabarijevog stana i lišila ga slobode, on je prvo zbrinut u bolnicu radi provere njegovog zdravstvenog stanja, a potom je završio u sudnici.

Posle haosa koji je napravio, oglasio se i izvinio za nevolju koju je izazvao.

- Neko vreme ću se distancirati od ekipe kako bih rešio pravne i zdravstvene probleme. Izvionio bih se mojoj porodici, Seltiksima, saigračima, navijačima u NBA zbog nepotrebne pažnje koju sam prouzrokovao. Informacija koja je objavljena ne odgovara istini u potpunosti. Osuđujem nasilje nad ženama. Nadam se da ću vremenom uspeti ponovo da povratim poverenje ljudi - poručio je Bird.

Džabari Bird je minule sezone tek "na kašičicu" dobijao prostor u jakoj konkurenciji kod Breda Stivensa, najbolji meč odigrao je protiv Čikaga postigavši 16 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA