≫ 

Đorđevića brinu povrede pred finiš kvalifikacija: Mačvan, Todorović, Birčević...

Savršen dan za naš tim poremetile informacije o povredama pojedinih reprezentativaca

  • 0

Nije moglo bolje po Srbiju, savršen dan je iza naših najboljih košarkaša: pobeda nad Estonijom bila je samo šlag na torti posle dramatičnih poraza naših direktnih rivala za treće mesto, Gruzije i Izraela, u duelima sa Grčkom i Nemačkom.

>>> Srbija pregazila Estoniju i napravila korak ka Mundobasketu, Bogdanović igrao samo tri minuta! (FOTO)

Sada, četiri kola prekraja, imamo otvoren put ka Kini, dve pobede više od najbližih pratilaca pre završnih borbi, od koje će ključne biti protiv Izraela u gostima i Grčke, koja se vreć plasirala, pred našim navijačima.

Ipak, nije sve tako savršeno po Đorđevića, jer će imati određenih problema da "skrpi" sastav za sledeći "prozor" zbog brojnih povreda igrača.

- Brinu povrede nekih igrača, Dejan Todorovića, ne znam da li ste čuli (povredio koleno na prijateljskoj utakmici za svoju Mursiju), promenio je klub, dogovorili smo se da ne dođe na ovu akciju. Sa Mačvanom (ukršetni ligamenti kolena) se skoro svakodnevno čujem, brine i povreda Birčevića...

Neće samo povrede biti problem Đorđeviću da okupi ekipu za naredne mečeve, mnogo toga je sada u rukama klubova za koje igraju naši reprezentativci, pre svega evroligaških.

- Razgovarao sam sa svim igračima, KSS će se zahvaliti klubovima koji su pustili igrače, velika zahvalnost njima koji su ovde. Trudićemo se da neke igrače iz Evrolige, klubove koji imaju sluha da ubedimo da odigraju jednu od dve naredne utakmice u kvalifikacijama. Protiv Grčke ovde, i sa Izraelom tamo. Grčka i Nemačka su sigurne za Kinu, ovde je borba za treće mesto između tri ekipe, i svaka sledeća utakmica je važna do kraja.

Foto: MN Press

Bogdan Bogdanović se "upisao" na listu povređenih, ipak, prema rečima selektora, ne bi trebalo da je ozbiljna situaicja sa bekom Kingsa na kog svakako selektor ne računa kada krene sezona u najjačoj ligi sveta.

- Sutra na pregled, osetio nelagodnost, stavili smo jednostavno ručnu, nismo hteli da ruzikujemo, nadam se da nije ništa ozbiljno, nelagodnost u kolenu koje je operisao.

O samoj utakmici je rekao.

- Bila je ovo dobra reakcija posle izugbljene utakmice, imali smo dobru odbrambenu aktivnost tokom većeg dela utakmcie. Jako važna pobeda za nas, ne protiv protivnika sa velikm imenom uz svo šoštpvanje, ali svaka pobeda u ovim kvalifikacijama je izuzetnao važna. Ne krijemo i da su nam rezultati večeras išli na ruku. U svakom slučaju ono što mi radimo je da moramo da se koncentrišemo na sami debe, da gledamo u svoj tanjir, nikada se nije desilo da je neko poklonio reprezentaciji Srbije nešto, sami smo zaradili.

TABELA:

Nemačka 8 8 0 706:555 16

Grčka 8 8 0 669:580 16

Srbija 8 5 3 668:584 13

Gruzija 8 3 5 630:661 11

Izrael 8 3 5 616:655 11

Estonija 8 2 6 523:636 10

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA