≫ 

Srbija pregazila Estoniju i napravila korak ka Mundobasketu, Bogdanović igrao samo tri minuta! (FOTO)

Košarkaši Srbije opravdali ulogu apsolutnog favorita

  • 14

Košarkaše Srbije, posle poraza od Grčke u četvrtak, podigli su glave i razneli Estoniju u drugom meču u ovom septembarskom "prozoru" za kvalifikacije za Mundobasket u Kini 2019. godine.

"Orlovi" su ubedljivo pobedili Estoniju 91:65, a zahvaljujući pobedi Nemačke nad Izraelom, sada imaju dve pobede više od rivala sa kojim se bore za treće mesto koje vodi u Kinu.

Do kraja kvalifikacije ima još četiri utakmice, s tim što su ključne sa Izraelom kod njih i u Srbiji, ali i sa Grčkom na našem terenu.

>>> Ludilo u Nemačkoj, magični Šreder obradovao Srbiju! Neverovatna utakmica i poraz Izraela koji nas je približio Mundobasketu (VIDEO)

Najefikasiji u našem timu bip je Nemanja Bjelica sa 14 poena, Vladimir Lučić je ubacio 11, a Miroslav Raduljica 10 koševa.

Sledeći meč Srbija igra 21. novembra u Izraelu i tu bi pobedom rešila sve dileme oko odlaskska na Svetski kup.

Foto: MN Press

Osim prve četvrtine gde je Estonija uspela da bude u egalu, ostali deo utakmice protekao je u apsolutnoj dominacij9i srpskih košarkaša.

Kako i dolikuje evropski, svetskim i olimpijskim vicešampionima.

Printskrin: FIBA

Mali peh na početku meča kada je Bogdanović izašao iz igre, ne zbog povrede već zbog nelagodnosti, kako je saooštio lekar tima, nije nas izbacio iz ritma.

Imali smo problema u odbrani na početku, jer nismo uspevali da zatvorimo šuteve Estonaca sa distance, a nismo se baš ni proslavili u napadu.

Bivši trener Partizana Duško Vujoešević gledao je utakmicu Srbije i Estonije Foto: MN Press

Međutim, u drugoj četvrtini je sve došlo na svoje mesto. Dobili smo četvrtinu sa 23:10 i sa pristojnom razlikom odišli na poluvreme 45:29.

U nastavku meča je naš tim igrački "eksplodirao" Bjelica je krenuo u svoje prepoznatljive bravure, pridružio mu se Lučić, i Jelovac i već u 30. minutu Srbija je imala plus 34 (74:40)

To je ujedno i bio teoretski kraj utakmice. Ostalo je da se odradi poslednjih 10 minuta meča.

Vladimir Lučić poentira preko igrača Estonije Foto: MN Press

Ključni meč za Orlove biće duel proitiv Izraela u gostima 21. novembra. Tada nećemo na raspolaganju imati igrače iz NBA lige, što će dodatno da oteža posao Saletu Đorđeviću da sklopi tim.

Ukoliko bi naši puleni pobedili, verovatno bi načinili i ključni korak ka Mundobasketu. Poraz u tom meču zakomplikovao bi nam situaciju do maksimuma i tada bismo strepeli za plasman na Svetsko prvenstvo do poslednjeg kola.

Milutinov je uvek okružen sa dva igrača Estonije Foto: MN Press

Jović pokušava da prođe kroz dvojicu protivnika Foto: MN Press

Raspored preostalih mečeva Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket:

21. novembar: Izrael - Srbija

3. decembar: Srbija - Grčka

21. februar: Estonija - Srbija

24. februar: Srbija - Izrael

VIDEO: Bogdan Bogdanović otkriva najveću istinu NBA lige

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA