≫ 

Tri utakmice u četiri dana: Lučić i Jović rešeni da u novembru igraju Evroligu, Bundesligu i kvalifikacije, a smislili su i kako!

Jedinstvo i želja košarkaša da pomognu i doprinesu reprezentaciji je za svaku pohvalu

  • 2

Košarkaše Srbije posle poraza od Grčke u četvrtak podigli su ubedljivo savladali Estoniju 91:65, a zahvaljujući pobedi Nemačke nad Izraelom, sada imaju dve pobede više od rivala sa kojim se bore za treće mesto koje vodi u Kinu.

Ipak, Orlovi ništa ne prepuštaju slučaju, pa iako većina igra u NBA i Evroligi, kroje planove kako da sukob FIBA sa najelitnijim evropskim takmičenjem klubova, prevaziđu i budu deo oba takmičenja.

>>> Srbija pregazila Estoniju i napravila korak ka Mundobasketu, Bogdanović igrao samo tri minuta! (FOTO)

To je potvrdio i plejmejker Srbije Stefan Jović, koji je pronašao rešenje kako da sa Bajernom igra protiv Makabija, a onda se stavi na raspolaganje selektoru Đorđeviću.

- Novim sistemom nisam impresioniran. Postoji velika verovatnoća da ću biti na raspolaganju i za novembar pošto sa klubom igramo 29. novembra, a reprezentacija igra 30. u Izraelu tkaođe. Postoji velika verovatnoća da u dogovoru sa selektorom i klubom, Lučić i ja ostanemo jedan dan i da igramo i taj meč sa Izraelom tamo. Iskreno radujemo se i čekamo da vidimo šta će biti.

VIDEO: Bogdan "cepao" mrežicu na treningu bez promašaja

Ono što posebno treba istaći je da Joviću ne predstavlja problem da obuče dres Orlova iako to podrazumeva da bi možda odigrao čak tri utakmice u 4 dana.

-  Evroliga i kvalifikacije igraju se tog četvrtka i petka. Iz nekog mog ličnog ugla, ako nemamo utakmicu 1. i 2. decembra, ne vidim zašto mi klub ne bi izašao u susret. Verovatno će nemačka liga biti tog vikenda, a ako budemo igrali drugog, mislim da i to neće biti problem. Ja ću svakako izraziti želju da igram. Samo od rasporeda zavisi.

TABELA:

Nemačka 8 8 0 706:555 16

Grčka 8 8 0 669:580 16

Srbija 8 5 3 668:584 13

Gruzija 8 3 5 630:661 11

Izrael 8 3 5 616:655 11

Estonija 8 2 6 523:636 10

Raspored preostalih mečeva Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket:

21. novembar: Izrael - Srbija

3. decembar: Srbija - Grčka

21. februar: Estonija - Srbija

24. februar: Srbija - Izrael

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA