≫ 

Velika pobeda Partizana! Zenit "pao" u grotlu Pionira, Zagorac i Lendejl bacili Grobare u trans (FOTO)

Prvi trijumf ekipe Nenada Čanka u Evrokupu za 1-1 posle dva kola

  • 62

Još jedan veliki tim, možda ne imenom, ali rejtingom svakako, pao je u paklu crno-belog Pionira: Partizan je, nošen hukom sa tribina, savladao Zenit rezultatom 89:82 u drugom kolu Grupe C Evrokupa.

>>> Hiljade grobara vređalo Marka Simonovića, dobili su očekivanu reakciju! (VIDEO)

Sjajan meč odigrali su momci Nenada Čanka, najviše su "povukli" Rade Zagorac i Džok Lendejl sa po 16 poena, pokrenuli svoj tim ka adrenalinskoj pobedi protiv, istina, oslabljenih gostiju koji su bili lišeni pomoći Brendona Dženingsa, Vasilija Karasjova i Šona Armanda.

>>> Kakav bratski gest Rusa u Pioniru: Grobari su ustali i ovacijama ispratili sjajan potez navijača Zenita! (FOTO)

Pomenuti Partizanov tandem bio je prvi među jednakima, pokrenuo "mašinu" koja je najjače proradila u trećoj i četvrtoj deonici kada je slomljen otpor gostiju u čijim redovima su briljirali Amerikanac Džerod Jutof sa pet trojki iz pet šuteva, te bivši plej Zvezde Gal Mekel, tek pristigao u klub, sa 12 poena i 10 asistencija.

Slavlje košarkaša Partizana posle pobede Foto: MN Press

Mučili su gosti, pre svih centar Rejnolds, crno-bele u povoju meča (2:9), prednost ruskog tima bila je "na snazi" sve do sredine treće denice kada je simultanku sa odbranom Zenita započeo Rade Zagorac, preokrenuo i pokrenuo svoj tim ka konačnoj pobedi.

Zagorac je 12 od ukupno 16 poena dao u trećoj četvrtini!

Preuzeo je bivši igrač Mege odgovornost, osetio je na pravi način svaku situaciju, lopta ga je vukla i, što je najvažnije, slušala u naletu koji je, možda, bio i ključan da se dobije utakmica.

Krilni igrač Partizana pošteno je "izmaltretirao" odbranu gostiju, vezao je nekoliko poena uz "krađu" i zakucavanje, koje je bacilo Grobare u delirijum, a simultanku je začinio trojkom u tranziciji, za najveću prednost Beograđana do tog trenutka - 61:56.

Foto: MN Press

"Pobegao" je Partizan i na "plus osam" u istom naletu, međutim odličan tim Zenita se ekspresno vratio, odgovorio serijom 7:0 (Trojka Skraba, on i Jutof zbirno šutirali trojke 8/10) i najavio uzbudljivu završnicu u kojoj su Aleksej Nikolić i Đorđe Gagić postigli prelomne poene.

Nikolić je trojkom za egal (78:78) zaustavio potencijalni novi "rezultatski beg" Zenita, a Gagić je sa četiri vezana poena u tridesetak sekundi, na minut i po pre kraja, održao crno-bele na osam poena odstojanja, odmah potom zaradio petu ličnu...

Do kraja, partizan je bez mnogo problema sačuvao vođstvo, uz pesmu Grobara priveo meč kraju, a Pejdž stavio tačku na veliki trijumf koji će, pre svega, značiti ekipi na samopouzdanju pred nastavak sezone i tri gostovanja koja slede: Bar, Valensija, Novo Mesto.

Partizan - Zenit 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 24:17)

PARTIZAN: Pejdž 7 (3sk, 6as), Si 12, Aranitović, Marinković 12 (4as), Gegić 1, Veličković, Pecarski 2, Gavrilović, Zagorac 16 (5sk, 6as, 5ukr), Lendejl 16 (trojke 2/3, 6sk), Gagić 12, Nikolić 11.

ZENIT: Rejnolds 16 (5sk), Mekel 12 (10as, 3izg), Desjatnikov, Truškin 5, Voronov 4, Simonović 4 (3sk, 2as, 3izg), Panin 2, Jutof 25 (trojke 5/5, 10sk), Skrab 18 (trojke 3/5, 3sk, 2as, 3ukr), Valiev.

Trener Zenita Vasili Karasjov deli instrukcije svojim igračima Foto: MN Press
Džok Lendejl u elementu na utakmici sa Zenitom Foto: MN Press
Marko Simonović sa loptom, čuva ga Amar Gegić Marko Metlas
Efektan pokušaj Bandže Sija osujećen je faulom Foto: MN Press
Mala grupa navijača Zenita transparentom "Rusi i Srbi braća zauvek" izmamili aplauz čitave hale Foto: MN Press

Eurokup, 2. kolo

Grupa C

Partizan - Zenit  89:82

Asvel - Trento 20:30

Nedelja

Turk Telekom - Valensija 19

TABELA: Valensija 1-0, Zenit 1-0, Trento 1-0, Partizan 0-1, Turk Telekom 0-1, Asvel 0-1

VIDEO: Ovako je Partizan pobedio Olimpiju 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Che Wolfasin

    9. oktobar 2018 | 21:50

    Zenit izgoreo u paklu Pionira. Svaka čast momci.

  • Tanče

    9. oktobar 2018 | 21:19

    Samo napred Partizan!!! ♥♥♥♥♥

  • tortilja

    9. oktobar 2018 | 23:10

    Pakleni stroj se pokrenuo..kazena expedicija gazi sve..domacu boraniju necemo racunati u neki uspjeh..to se ne pise to se gazi i ide se ka vrhu evrope..bravo crno bela magijo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA