≫ 

Cela Marakana se naježila zbog čeških navijača: Spartanci su toliko oduševili Delije, da smo prisustvovali nikad viđenoj sceni u Srbiji (VIDEO)

Dali su podršku borbi za srpsko kosovo, imali su rekvizite sa simbolima Kosmeta, a dali su i podršku Zvezdinim navijačima u borbi protiv UEFA

  • 48

Navijači Sparte iz Praga oduševili su celu Marakanu i dočekani su prijateljski kako nijedna druga navijačka grupa nije na ovom stadionu. Razlog je solidarnost sa Srbima na Kosovu i borba da južna srpska pokrajna i ostane u okviru Srbije.

>> Delije jasno poslale poruku uoči dijaloga o Kosovu i Metohiji (VIDEO)

Oni tu borbu vode već više godina, a dokaz za to su i transparenti, pa čak i grafiti ispred njihovog stadiona, a sve to znale su i Delije. Oni su već prilikom prvog skandiranja dok još meč nije ni počeo, dobili aplauz ostatka stadiona.

Već pred kraj prvog poluvremena videli smo i prvu neobičnu situaciju kod kaveza, kada je jedan navijač Zvezde prišao ogradi gostujućih fanova. On je skinuo majicu i pozvao nekog od navijača Sparte da mu priđe. Prišlo je nekoliko njih da vidi šta želi, a kada im je objasnio da bi želeo da razmene majice, jedan od njih je odmah skinuo svoju i predao je Deliji.

Slična situacija viđena je i nešto kasnije, jer su nakon toga prišli i drugi koji su želeli da razmene navijačke rekvizite.

 
A post shared by správce3 (@hooligans.cz) on

Bilo je i grljenja, poziranja sa tri prsta od strane Čeha, ali i obeležja na kojima poručuju da je Kosovo srpsko, a zatim je usledilo skandiranje zbog koga će navijači Zvezde za sva vremena imati respekt prema fanovima Sparte.

Dozivanje i skandiranje Kosovo je Srbija u srpsko-češkoj verziji. Nema navijača na Marakani koji se u tom trenutku nije naježio gestom navijača Sparte.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA