5. oktobar iz navijačkog ugla: Kako su Delije srušile Slobu, pa od Demokrata dobili baklje i nagradu za životno delo (FOTO) (VIDEO)

Zvezdini navijači su predstavljani kao heroji demokratske revolucije

  • 8

Najvatreniji navijači Crvene zvezde bili su među prvima u redovima tokom petooktrobarske revolucije, od koje je prošlo već 17 godina.

Za svoj doprinos u demonstracijama i probijanju kordona policije, Delije su čak dobile i nagradu za životno delo, koje im je dodelilo uredništvo emisije "Ritam srca" radija B92.

"Momci koji su se 10 godina suprotstavljali režimu, tukli se sa milicijom dok su ostali spavali u svojim kućama. To su Delije," bilo je obrazoloženje nagrade.

Navijači su nakon toga nazivani "herojima demokratske revolucije", a odbijali su da budu povezivani sa novom strujom, skandirajući na prvom narednom meču "Nit Šešelja niti Draškovića, mi smo vojska Dragana Džajića".

"Politički preokret u jesen te godine doveo je do toga da su sportska dešavanja otišla u drugi plan. Na nama nije da pišemo o događajima petog oktobra. Svako od nas bio je tamo jer je to sam hteo, jer je mislio o svojoj budućnosti i budućnosti svoje dece. Tih dana mediji su dosta pisali o ulozi Delija 5. oktobra, iako su Delije uvek govorile da su oni tu bili isto kao i drugi građani Srbije," navodi se u tekstu na jednom od navijačkih foruma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    5. oktobar 2017 | 21:07

    Sve sto se grbo rodi to vrijeme ne ispravi!!!!

  • vlada

    5. oktobar 2017 | 22:47

    Srbija bi uskoro morala da organizuje novi "5.Oktobar" ukoliko misli da postoji u narednom veku. U suprotnom će Beograd postati grad u "Velikoj Albaniji" a Vojvodina samostalna država

  • Koala

    6. oktobar 2017 | 00:41

    Imaliste jedan 5 Oktobar i staste uradili doveli lopove i holose na vlast koji su od zapada pare dibijali a vise bili sa policijom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA