Delije žele da ugase sve navijačke grupe: Izveli su tri šokantne akcije za godinu dana, ko je sledeći? (VIDEO)

Navijači Crvene zvezde važe za najbolje organizovane ne samo u Srbiji, što potvrđuju svojim akcijama

  • 37

Delije su u samo godinu dana izvele veliki broj akcija koje su bile kobne ili su umalo bile kobne za mnoge protivničke grupacije.

Pristalice Crvene zvezde su se jednog držale kao glavnog - faktor iznenađenja je bio njihov glavni adut uz veliku brojnost.

U većem broju slučajeva su znali tačno kada i kako da pristupe akcijanju kako bi ostvarili cilj i pokušali da osramote rivale. Podgrupe Delija su uspešno to uradile sa kragujevačkim Đavolima, subotičkim Marincima i novosadskom Firmom, ali su im Grobari ispred stadiona u Humskoj bili preveliki zalogaj.

Foto: FK Crvena zvezda

NAPAD NA GROBARE ISPRED JNA

Žestoko se zakuvalo 8. aprila kada je Partizan dočekao Surdulicu, ali i nezvane goste na stadionu u Humskoj. Tada su navijači Zvezde maskirani crno-belim šalovima utrčali na plato ispred južne tribine, gde je došlo do okršaja.

Printskrin: Youtube/AM Video7S

Haos se preneo na tribine među Grobarima koji su već ušli na stadion, pa su se tamo haotično ponašali, sklanjali zastave i jurili ka izlazima.

Sve se dogodilo nekoliko minuta pre početka meča, a na meču su Grobari želeli da odaju počast Aleksandru Stankoviću, povodom šest meseci od smrti.

Navijači Zvezde zadovoljili su se time što su se pohvalili napadom ispred samog juga, iako im akcija nije uspela  u potpunosti. Nisu stigli do zastava Grobara, što je bio glavni cilj. Najgore je prošao jedan navijač Partizana koga su sedmorica stigla i nemilosrdno pretukla.

GAŠENJE ĐAVOLA

Navijači Crvene zvezde iz Kragujevca dugo nisu bili aktivni transparentno na severnoj tribini, razlog je to što su bili u senci Đavola u svom gradu. 

Dugo su pristalice kragujevačkog Radničkog bile bolje organizovane u srcu Šumadije, nisu dozvoljavale prevlast ultrasima koji prate večite rivale, ali je prelazak u srpsku ligu zapad učinio svoje.

Broj navijača drastično se smanjio, a Delije su početkom maja ove godine izvele neočekivanu akciju na utakmici Radnički - Mihajlovac.

Došlo je do brutalne tuče i napada Delija na Đavole, i to u trenutku dok je Crvena zvezda igrala protiv Voždovca na gostovanju u Beogradu.

Oko 20 navijača ušlo je na tribinu i uzelo centralnu zastavu, a kada se domaća publika bacila u jurnjavu, ekipi koja je uzela zastavu pridružilo se još 50 ultrasa. Navijači Radničkog su optužili i policiju da je pomogla Delijama, za šta Delije očigledno nisu previše marile, iskoristile su faktor iznenađenja.

Tek nedavno, Delije Kragujevac dobile su priliku da okače i svoju zastavu na ogradu severa u Ljutice Bogdana, to su prvi put učinili pred meč sa Mačvom, uoči dolaska Arsenala.

Printskrin: Youtube/ Balkanski Navijaci

NAPAD NA MARINCE

Poslednji sukob viđen je poslednjeg vikenda, kada su Delije napale Marince koji bodre subotički Spartak. Procureo je i snimak na kom se vidi kako Delije na parkingu otimaju tri zastave, a sve se desilo pošto su se navijači Zvezde predstavili kao službena lica koja traže legitimacije.

Marinci su na to naseli i ostali su bez zastava koje su bile u kombiju.

USPELA AKCIJA PROTIV FIRME

U proleće 2016, Delije su uveliko slavile pobedu nad Firmom uz slogan "Novosadske ulice i bulevari znaju kako stoje stvari", čak su i pevali "Ćiribu, ćiriba, nema više zastava, priča je završena, Firma je ugašena, za vremena sva".

Razlog je što su oteli brojne zastave Firme pre gostovanja Vojvodine Novom Pazaru. Napravili su sačekušu i preuzeli pozamašan plen, koji su zatim istakli na ogradi stadiona "Karađorđe". Tokom utakmice, podigli su još poruku "Ključevi vašeg grada u našim su rukama sada".

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bm-Su

    24. oktobar 2017 | 09:40

    Jebi delije ziveces veselije!!!

  • CHE

    24. oktobar 2017 | 00:37

    TOJ BAGRI TREBA ZABRANITI SVE , ŠTO SE SPORTA TIČE.

  • Delije

    24. oktobar 2017 | 00:35

    Znaci da sumiramo Bbb u Atini su dobili batine, jer ih je bilo 30 a Cigana 100 i imali su nozeve. Grobari ispred jna su dobili batine jer je sa ciganima bila murija Grobari su ispred hrama dobili batine jer su cigani imali motke Grobari na nbg su dobili batine jer su cigani imali pistolje Grobari na umci su dobili batine jer je cigana bilo 100 i nosili su motke(kuvane( Firma je dobila batine jer ih je samo deset bilo da cuva zastave Marinci su dobili batine jer su cigani vadili znacke i jer ih je bilo 15. Djavoli dobili batine jer ih je bilo manje, i jer su cigani bili sa murijom. Neka se ne naljute neki koji su dobili batine a zaboravio sam da ih spomenem, ko ce sve da popamti koga smo tukli i gde..bitno je da smo sve tukli 100 na 1, naoruzani i sa murijom uz nas. Pa da se razilazimo polako :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA