Zaledili su se u kavezu kad su čuli ovo skandiranje: Kad se ispraznila Marakana, Delije su ubile u pojam navijače Kelna (VIDEO)

Teška noć je to bila za Nemce, koji su poraženi sat vremena slušali slavljeničku pesmu navijača Zvezde, ali i prozivke na svoj račun

  • 4

Navijači Zvezde dočekali su proleće u Evropi posle 25 godina, ali i osvetu na koju su čekali 28 godina! Mnogi i danas pamte utakmicu protiv Kelna koja je odigrana 6. decembra 1989. godine, kada je Zvezda izgubila od Jarčeva sa 3:0 u revanšu 3. kola Kupa UEFA, iako je u prvom meču na Marakani pobedila sa 2:0.

>>> Delije na Kelnu dvosmislenim transparentom podržale Ratka Mladića: Da li će UEFA uspeti da protumači šifrovanu poruku? (VIDEO)

Mnogima je to bila rana koju su pamtili do danas. Sada im je konačno zacelila, a Kelnu su naplatili za sve pobedama u oba meča u grupi Lige Evrope, a naročito pobedom u direktnom duelu za proleće u Evropi.

Zato i ne čudi što su mnogi navijači Zvezde ostali na severnoj tribini skoro sat vremena po završetku meča. Najpre da ''na bis'' proslave trijumf sa igračima, a zatim i da prozivaju protivničke navijače, koji su zbog bezbednosti ostali zaključani u ''kavezu'' 90 minuta po završetku meča.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

>>> Igrači Zvezde se vratili iz tunela na bis sa Delijama: Gobeljić se popeo na šipku u gaćama, uzeo mikrofon, a onda poveo pesmu koja je izazvala ludnicu! (VIDEO)

Bilo je to pravo ubijanje u pojam i naplata starih dugova, ali i za skandalozno ponašanje tokom meča, kada su bakljama gađali pristalice na jugu i zapadu, kao i ispaljivali rakete na sam teren.

Delije su bile surove u pesmama. Ređale su se pesme u kojima su se prozivali Nemci: ''Je*ali smo Keln'', ''Aufiderzen'', ''Nemačke svinje'', skandiralo se na Severu i sat vremena po završetku meča.

>>> Igrači Zvezde se vratili iz tunela na bis sa Delijama: Gobeljić se popeo na šipku u gaćama, uzeo mikrofon, a onda poveo pesmu koja je izazvala ludnicu! (VIDEO)

Ipak, verovatno najveći udarac usledio je na kraju, pre nego što su Delije i definitivno odlučile da odu sa stadiona i ostave Kelnove navijače da na miru pate u kavezu.

- Cvajta liga - zagrmelo je sa Severa, dok su Nemci u tišini i u neverici gledali ga navijačima Zvezde, svesni da je pred njima težak period u kome su im male šanse da opstanu u Bundesligi, jer su trenutno na dnu tabele sa svega 3 boda iz 14 kola i jedini su bez pobede u prvenstvu.

Pogledajte kako je izgledalo to prozivanje:

Pogledaje i kako su ih prozivali tokom utakmice:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1995

    8. decembar 2017 | 12:27

    aahhaha a uuuu boze.pa sigurno nece moci da spavaju 7 dana od ove prozivke.

  • Suzi celina prizren

    8. decembar 2017 | 17:54

    Namojete Bez veze vredjati I dobijati neprijatele.

  • Bastion

    8. decembar 2017 | 16:24

    1995 kako si podneo ti kao grobljan Zvezdinu pobedu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA