≫ 

Novi navijački neredi u Grčkoj, goreo Pirej: Olimpijakosovi huligani ratovali sa policijom na ulicama (VIDEO)

Ne smiruju se strasti kod Grka, sad su žestoko reagovale pristalice crveno-belih

  • 1

Stotine fudbalskih navijača sukobilo se u sredu sa policijom u luci Pirej, predgrađu Atine, pošto su pokušali da prekinu govor grčkog ministra finansija.

Policija je upotrebila suzavac da rastera navijače koji su bacali kamenice i palili kontejnere za smeće, prenose grčki mediji.

>>> Grčka liga se konačno nastavlja, ali je uvedeno novo rigorozno pravilo! Da li će svi klubovi dočekati kraj sezone posle ovoga?

Do sukoba je došlo dan nakon što je grčka vlada okončala dvonedeljni prekid fudbalskog prvenstva pošto je dobila uveravanja klubova da će pooštriti mere protiv nasilja.

U grčkom prvenstvu je inače došlo do skandala u Solunu posle ulaska na teren vlasnika PAOK-a Ivan Savidisa, sa pištoljem za pojasom.

Navijači Olimpijakosa su organizovali protest protiv ministra finansija Euklida Cakalotosa, optužujući vladu da je pristrasna protiv njihovog kluba, koji brani titulu prvaka, i da favorizuje njihovog glavnog rivala - PAOK iz Soluna.

OVDE možete pogledati fotografije sa ulica Pireja.

Cakalotos je trebalo da održi govor na skupu vladajuće partije Sirize, a kada je nasilje eskaliralo organizatori su preselili skup na drugo mesto.

Zbog nereda na stadionu Karaiskakis pre nekoliko meseci, Olimpijakosu su oduzeta tri boda. U međuvremenu, PAOK se žalio na sličnu odluku, pa su mu tri boda vraćena.

Na protestu nije bilo povređenih, ni uhapšenih, javio je AP.

Podsetite se nerada na stadionu PAOK-a koji su uzrokovali kratkotrajan prekid prvenstva Grčke.

(Telegraf.rs&Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    29. mart 2018 | 01:31

    Kod nas se dogodi neki incident pa to bude tema danima a u Grckoj je to kao dobar dan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA