≫ 

Izrečene prve kazne uhapšenim Torcidašima u Srbiji!

Trojica državljana Hrvatske koji su privedeni u Nišu, dobili su novčane kazne

  • 85

U velikoj akciji sprske policije, tokom koje su uhapšeni navijači Hajduka iz Splita koji su opljačkali i demolirali pumpu u Srbiji.

Polcija je sačekala Hrvate na naplatnoj rampi Nais, gde je zadržala trojicu kod kojih je pronašla drogu i hladno oružje, a njima su odmah i izrečene kazne.

Trojica državljana Republike Hrvatske su u postupku pred Prekršajnim sudom u Nišu osuđena na novčane kazne u iznosima od po 20.000 dinara zbog prekršaja Zakona o oružju i municiji a izrečena im je i zaštitna mera oduzimanja predmeta kojim je prekršaj izvršen – navodi se u odgovoru Prekršajnog suda dostavljenom novinaru Telegrafa.

Sud je saopštio da su svima kazne naplaćene pre pravosnažnosti presude u skladu sa zakonom koji predviđa da se to može učiniti ako okrivljeni ima prebivalište ili odlazi u inostranstvo pa sud nađe da postoji osnovana sumnja da će izbeći izvršenje sankcije.

Kako saznajemo, kod trojice Hrvata koji su privedeni u niški sud pronađeno je mnogo improvizovanog oružja i orudja.

- Oni su zaustavljeni u rent a kar vozilu na naplatnoj rampi „Nais“. U njihovom automobilu pronađene su improvizovane drvene i metalne palice, sekrice sa drvenom drškom i metalni žarači. Korektno su se držali pred sudom, nije bilo nikakvih incidenata, a pravdali su se da su oružje i oruđe kod sebe imali jer su u Bugarskoj bili napadnuti molotovljevim koktelima - kažu sagovornici Telegrafa iz istrage.

VIDEO: Ustaški simboli u srcu Šumadije: Hrvatski huligani demolirali srpsku pumpu

VIDEO: Da li će policija da premesti hrvatske huligane iz stanice u Grockoj

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA