≫ 

Smanjen kapacitet stadiona za derbi, Grobari odvojeni tampon zonama, Delije dobijaju još jedan sektor!

Umesto 30.000, zdanje u Humskoj će u nedelju primiti najviše 24.000 navijača, na čemu je insistirao MUP zbog tenzija među najvatrenijim pristalicama. Kako sa rivalskim navijačima, tako i međusobno

  • 13

Kako večiti derbi uvek nosi veliku tenziju, pa i opasnost od izbijanja nereda, čega smo svedoci u prošlosti, komesari za bezbednost Partizana i Crvene zvezde održali su nekoliko sastanaka za policijom, vatrogasnim, redarskim i svim ostalim službama, koje će učestvovati u organizaciji 158. večitog derbija.

Doneto je nekoliko veoma značajnih odluka, koje bi trebalo da preduprede i najmanji pokušaj incidenta, odnosno obezbede mir ljudima koji se ne smatraju najvatrenijim pristalicama dva kluba, a žele da pogledaju nedeljni meč. Jer, situacija je više nego specifična, pored tradicionalne netrpeljivosti “grobara” i “delija” postoji i problem zaraćenih frakcija navijača crno-belih, zbog čega su preduzete opsežne mere.

>>> Da li znate koliko je večitih derbija u istoriji odigrano u septembru i ko ima bolji skor? Mali uvod u fudbalski spektakl koji nas čeka!

Prva i možda najradikalnija odluka je smanjenje kapaciteta stadiona u Humskoj sa 30.000 na 24.000 sedećih mesta, na čemu su insistirali iz MUP, kako bi lakše kontrolisali dešavanja na tribinama.

Foto: A. Nalbantjan

Takođe, određeni su i sektori koje će gostujući navijači na stadionu u Humskoj, ali I takozvane “tampon zone” na tribinama, koje će razdvajati I sprečavati kontakt različitih grupa navijača, a gde će biti smeštene redarske i policijske službe.

Tako će navijači Crvene zvezde, pored tradicionalnog pozicioniranja na severnoj tribini, dobiti i sektor A na zapadnoj tribini, koji je praktično “naslonjen” na severni deo stadiona. Otuda će sektor B na zapadu biti pomenuta “tampon zona”, kako bi se sprečili eventualni problemi i na toj strani stadiona u Humskoj.

VIDEO: Koreografija Delija protiv Napolija iz najboljeg ugla

 

Na istočnoj strani tribina, gde su od nedavno smeštene dve različite navijačke grupe pristalica Partizana - “Partizanovci” i “Zabranjeni”, kao “tampon zona” određen je sektor S, koji se “naslanja” na severnu tribinu. Time se sprečava kontakt sa najvatrenijim jezgrom Crvene zvezde.

Foto: A. Nalbantjan

A, između dve pomenute grupe navijača crno-belih biće postavljene redarske službe, jer one i nisu sukobu.

Ipak, iznad tunela iz koga izlaze igrači na “istoku”, biće postavljene redarske i policijske službe. Jer, na taj način se sprečava da “Partizanovci”, koji će biti pomereni ka centralnom delu istoka, a nisu u dobrim odnosima sa južnom tribinom, eventualno ne bi pokušali da dođu u kontakt sa rivalima.

Takođe, policija je insistirala da se pročiste svi prolazi na tribinama, pa će I taj deo biti sproveden u delo angažovanjem većeg broja redara.

VIDEO: Delije posle Napolija najavile derbi: Pet komada, pet komada

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stipe

    21. septembar 2018 | 15:33

    A di cemo mi Splicani, na nas niko nije mislia.

  • Zlatko

    21. septembar 2018 | 15:45

    Znači od fudbala nema ništa,opet ćemo posmatrati tribine,možda sad umjesto Splićana budu aktuelni neki iz Prizrena.

  • Delija

    21. septembar 2018 | 15:50

    Begradjani divljaci! Neka pobedi bolji Neka pobedi fudbal! Zivela Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA