Otkud zastava Torcide kod Junajted Forsa i kako je izgledala filmska akcija vraćanja transparenta na aerodromu u Beogradu? (FOTO)

Navijači Rada postupili su u skladu sa navijačkim kodeksima i vratili su udarni transparent pristalicama Hajduka iz Splita

  • 9

Vraćanje udarnog transparenta Torcide iz Slita od strane navijača Rada, uzdrmalo je balkansko navijačko tlo, koje je večito "trusno područje".

Ovoga puta mnogi u navijačkom svetu hvale potez Junajted Forsa, koji su u skladu sa navijačkim kodeksom vratili zastavu Torcide, koja je došla do njih, nakon što ju je zaplenila policija u Srbiji, kada su Torcidaši uhapšeni zbog divljanja na pumpi u Srbiji pre nekoliko meseci.

VIDEO: Pogledajte kako je Torcida demolirala pumpu nadomak Beograda

VIDEO: Pogledajte kako su uhapšeni navijači Hajduka u Beogradu i potrpani u marice

Zastava Torcide nekako se našla u rukama jednog od navijača Rada, koji ga je postavio na sajt za prodaju sa cenom od nekoliko hiljada evra.

Saznavši za to, drugi članovi Forsa su oduzeli transparent svom članu, zatim kontaktirali navijače Hajduka i ponudili im vraćanje zastave.

Navijač Rada sa zastavom Torcide; Foto: Facebook.com

Primopredaja se održala na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, a dalmatinski portal piše da je Torcida imala pravu filmsku akciju.

Naime, navijači Hajduka iz Splita bili su u dilemi da li da idu po zastavu, jer su sumnjali da je u pitanju zamka. Na kraju su ipak otišli.

Junajted Forsi na Banjici; Foto: MN Press

Zvanično, po zastavu su otišla dva navijača Hajduka, ali su imali i svoju "prethodnicu" u vidu nekoliko navijača Torcide, koji su bili maskirani u poslovna odela, tako da ne budu sumnjivi.

Pratili su šta se dešava, a kada su dva navijača Rada predala transparent Torcidašima, koji su potom u toaletu proverili da li je sve u redu, posle nekoliko razmenjenih reči, ukrcali su se na avion i vratili za Split.

Torcida je na svom Fejsbuk profilu objavila i fotografiju sa svojom zastavom, koju su okačili na klupske prostorije uz poruku poštovanja za navijače Rada.

- Nakon što je nečasno oduzet od strane srpske policije, transparent je vraćen po strogim pravilima navijačkog kodeksa i ultras mentaliteta (bez ikakvog trgovanja) od United Force-a, navijača Rada. Ostvareni su direktni službeni kontakti bez ikakvih posrednika. Primopredaja je odrađena na beogradskom aerodromu - napisali su Torcidaši na svom profilu.

(S. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • белградо

    9. oktobar 2018 | 12:42

    поштујемо кодексе кад су хрвати у питању..а по граду се убијамо због графита...е мој србине

  • Dusan

    9. oktobar 2018 | 12:29

    A,gde je kodeks prema nasim turistima na jadranu, pogotovoSplitu.Kada vide BG tablice kaoda su videli vanzemaljce.

  • BILI⚫⚪🥇☠🇷🇸

    9. oktobar 2018 | 11:33

    Hoću i ja da budem HULIGAN da se pise ovoliko o meni.🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA