Amerikanci proglasili Srbina za najboljeg svih vremena: Niko ne može da nadmaši Šapića! (VIDEO)

Ono što su Mesi i Ronaldo u fudbalu, to je Šapić u vaterpolu

  • 28

Naš proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić proglašen je u Minesoti za najboljeg vaterpolistu napadača svih vremena.

On je u izboru Amerikanaca, u Svetskoj federaciji sporta i kulture, dobio 4.045 glasova i lepu satisfakciju za sve što je učinio u blistavoj golgeterskoj karijeri, prenosi Danas.

Osvojio je sve što se moglo osvojiti u klupskoj i reprezentativnoj karijeri, povukao se u 31. godini kao najbolji strelac naše zemlje sa 981 pogotkom.

Šapić je od 1996. do 2009. bio najbolji strelac svih liga u kojima je igrao, a njegov transfer u Šturm 2006. je i dalje rekordni u vaterpolu sa milion evra.

- Lepo zvuči, verovatno će nešto značiti mojim sinovima jednog dana, a do tada neka se mojom karijerom bave onima kojima je zanimljiva. Za mene je vaterpolo samo divna uspomena. Medijski prostor treba da pripada ljudima koji sada osvajaju ili će tek osvajati medalje. Ja sam svoje dao na aukciju i skoro sve su prodate, a prikupljenih 200.000 evra otišlo je u humanitarne svrhe - rekao je Šapić za Danas tim povodom.

On je sada na čelu humanitarne organizacije "Budi human", koja je prikupila više od milion evra za pmoć deci, odraslima i ustanovama na teritoriji Srbije. Za predsednika opštine Novi Beograd izabran je 2012.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Puplja

    7. avgust 2017 | 09:48

    Aj sad nek neko ne glasa za najbpljeg na svetu biće on i najbolji gradonačelnik BEOGRADA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA