≫ 

EKSKLUZIVNO! Javio nam se rukometaš koji je hrvatski dres zamenio srpskim: Ne zanimaju me negativne reakcije, ginuću za Orlove!

Stefan Vujić za Telegraf otkriva kako je došlo do ideje da zaigra za Orlove i obećava da će nesebično dati celog sebe za nacionalni tim, kao i da se ne obazire na negativne komentare

  • 17

Nakon izjave selektora Jovice Cvetkovića da će našu reprezentaciju na predstojećem Evropskom prvenstvu pojačati i Riječanin Stefan Vujić, srpska javnost vrlo se zainteresovala za ovu priču. Utoliko pre što je odlični srednji bek ranije nastupao za hrvatski nacionalni tim.

Rođeni Riječanin uskoro u dresu Srbije: Svi ga pamte po najluđem golu u Zagrebu! (VIDEO)

Kako je selektor rekao, Stefan je organizator igre, borac, ratnik, realizator, dobar u odbrani i napadu.

Pažnju na sebe skrenuo je kada je igrajući za Zagreb postigao najlepši gol u Ligi šampona 2015. godine.

On je u razgovoru za Telegraf otkrio i kako je odlučio da dres Hrvatske zameni dresom Srbije.

- Nije bilo nikakvog nagoveštaja da će se to desiti, na jednom pripremnom turniru razgovarao sam sa gospodinom Isakovićem i pitao me ima li šanse da zaigram za Srbiju. Rekao sam da ako misle da mogu pomoći svakako da ima. Sve ostalo smo rešavali lagano u hodu - počeo je Vujić priču za Telegraf.

- Moja reakcija je bila zašto da ne, uložio sam dosta truda u ovaj sport koji volim i živim svakodnevno, tako da sam odlučio dati sebi šansu. Nikoga nisam ugrozio, puno veća imena su menjala nacionalne dresove, pasoše i slično tako da na reakcije koje su, nažalost, neizbežne i negativne, ne obraćam pažnju.

- Gde sam tražio podršku i razumevanje, tamo sam je i dobio, tako da me raduje svaka sledeća pozitivna reakcija. Na kraju vrlo je prosto, moj trud, moj znoj, moja odluka. Ko želi, razumeće, ko neće ima apsolutno pravo na to - istakao je Stefan.

Foto: SEHA League/Promo

- Ne bih pravio cirkus oko svega toga, ja sam samo običan sportista koji prati svoje snove i koji ima privilegiju raditi ono što voli. Za koga god sam igrao uvek sam išao na glavu, nesebično dajem sebe ovom sportu i svemu što on donosi, bilo ono dobro ili loše.

Posebno se osvrnuo na to komentare da je on Riječanin, ali ističe da su mu i otac i majka rođeni u Srbiji.

- Kažu da sam Riječanin, pa da malo pojasnim. Otac i majka su rođeni u Srbiji. Otac se profesionalno bavio rukometom, počeo je svoju karjeru u Zrenjaninu tačnije u Proleteru te su '85-6 otišli u Umag, otac je igrao za Istraturist, majka je pronašla posao i odlučili su ostati tamo gde su još uvek. U Rijeci sam roden, ali Umag je mesto gde sam živeo, odrastao i napravio prve rukometne korake - pojasnio je Vujić za naš portal.

Foto: SEHA League/Promo

- Ne znam koji su dometi srpske reprezentacije na EP, sjajni su to igrači, pa pogledajte samo klubove u kojima igraju, sve do jednog igra bitnu ulogu! Bitno je dobro se spremiti, ići utakmicu po utakmicu, bez kalkulisanja, boriti se i ginuti kao da je svaka zadnja, ljudi to cene, ali sve je to još daleko, fokusiran sam na klupske obaveze - poručuje novi srpski reprezentativac, koji će na Evropskom prvenstvu igrati upravo protiv svoje nekadašnje reprezentacije.

- Eto, poklopilo se da su Srbija i Hrvatska u grupi, dobro je rekao moj  kapiten Zlaja Horvat, utakmica kao i svaka druga - 40 sa 20, 7 na 7 ,60 mininuta da pokažeš da si bolji, prosto - zaključio je Stefan Vujić za Telegraf.

Daljinac

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saki

    4. novembar 2017 | 18:13

    U cemu je problem pa i hrvatski partizan klub koji je osnovao Franjo da bi hrvati u Srbiji imali svoj klub igra u nasoj ligi

  • Dany

    4. novembar 2017 | 18:07

    Dobro nam došao, jer će svako normalan da vrednuje karakter čoveka a ne nacionalnost

  • srbin KOSOVAC

    4. novembar 2017 | 21:22

    alo bre narode decko je samo rodjen u hrvatskoj ,a inace je SRBIN od oca srbina i majke srpkinje iz SRBIJE i stra se dize tolika euforija sto igra za asvoju drzavu , problem je u nasem savezu sto se pre nisu setili ovog momka ,bravo STEFANE SRBINE gini kao sto si reko za svoju drzavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA