Filadelfija ušla u Superboul! Orlovi zakazali duel sa Brejdijem spektakularnim tačdaunima i granitnom odbranom (VIDEO)

Sjajni kvoterbek Iglsa Nik Fols vodio je tim do trijumfa

  • 0

Filadelfija Iglsi plasirali su se u Superboul LII, pošto su u finalu Nacionalne fudbalske konferencije savladali Minesota Vajkinge sa ubedljivih 38:7!

Tamo ih čekaju aktuelni šampioni, Nju Ingland Petriotsi, koji su predvođeni Tomom Brejdijem ranije savladali Džeksonvil.

Iglsi su bili ubedljivi pre svojim navijačima, iako je Minesota bolje počela meč i prva došla do tačdauna. Ispostavilo se da su to bili i jedini poeni Vajkinga na meču, koji su ovim porazom propustili priliku da igraju Superboul pred svojim navijačima i da tako postanu prvi tim u istoriji koji je imao tu čast.

Foto: Tanjug/AP

Do kraja prve četvrtine Filadelfija je izjednačila, posle greške kvoterbeka Minesote Kejsa Kinama. Njegov pas presekao je Patrik Robinson, koji je imao fantastičnu zaštitu ostalih igrača u jurišu na tačdaun.

''Orlovi'' su do poluvremena došli do vođstva od 24:7 i tu su faktički prelomili meč. Spektakularne pasove delio je kvoterbek Filadelfije Nik Fols.

On je nastavio u istom ritmu i u drugom poluvremenu i nastavio je da deli sjajne pasove za tačdaun. Do kraja utakmice odbrana Filedelfije je bila neprelazna prepreka za Vajkinge, koji su se zaglavljivali pred zonom tačdauna.

Foto: Tanjug/AP

Filadelfija nikada u istoriji nije osvojila Superboul, a poslednju priliku imala je 2005. godine, kada ih je u tome sprečio upravo Nju Ingland na čelu s Tomom Brejdijem.

Superboul LII na programu je u noći između 4. i 5. februara.

Inače, pre meča viđene su i nasilne scene oko stadiona, pa je bilo i krvavih glava u sukobu koji je izbio između navijača i organa reda.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA