Karling tim iz Beograda na prestižnom turniru u Pragu (FOTO)

Nemaju stazu u Srbiji ali imaju sportsko srce

  • 0

Karling Klub Daruma iz Beograda proteklog vikenda oprobao se na jednom od najatraktivnijih karling turnira u Evropi  "Leteće kamenje" u Pragu.

>>>Od njihovih padova ledi se krv u žilama: U Pjongčangu lete ruke, noge i skije na sve strane (FOTO) (VIDEO)

Tim od pet igrača, na čelu sa skipom Radmilom Panzalović, posle godinu dana od poslednjeg takmičenja i „stajanja na led“ isprobao se na jednom od najzanimljivijih karing turnira. Iako Srbija nema svoju karling stazu i mogućnost redovnog treniranja na ledu, KK Daruma je uz pomoć entuzijazma uspeo da otputuje i oproba se u takmičenju sa nacionalnim šampionima Mađarske, Nemačke, Poljske i Rusije.

FOTO: Nemanja Ilić

Izuzetna atmosfera u timu i jako dobar led pomogli su našem klubu da osvoji nekoliko "endova", ali ne i neku od nagrada i medalja. Kao najatraktivni i najveseliji tim na Praškom turniru, KK Daruma je dobila poziv za učešće u narednim evropskim turnirima kako u Mađarskoj, tako i u Nemačkoj, Poljskoj i Slovačkoj.

- Karling nije rasprostranjen, ali je sve atraktivniji publici širom sveta. Ono što je interesantno je da ovaj sport mogu da igraju i deca od 13 godina, ali i oni stariji od preko 55 godina, kao i osobe sa invaliditetom. Takvih učesnika je bilo i na ovom taurniru i svi su se skupa takmičili i osećali ravnopravno. To je veličina karlinga – sport u kome za svakoga postoji jedno ravnopravno mesto – rekla je Jelena Radović u ime svog tima.

FOTO: Nemanja Ilić

Na pitanje kako izgleda jedan trening i gde vežbaju Jelena Radović je odgovorila:

- Treniramo na stazama van Srbije. Na primer u Budimpešti i Bratislavi, ali za sam trening,  treba odvojiti dosta novca. Ono što svakako posedujemo je entuzijazam, talenat, dobar duh i želju za igranjem karlinga. Ali, ono što nam fali je led. Bez redovnih treninga nije moguće osvojiti trofeje i napraviti vrhunske rezultate.

- Sva putovanja finansiramo sami, stoga nam je i prisustvo sponzora neophodno kako bismo kvalitetno i redovno nastavili da se bavimo ovim sportom – nastavila je Jelena Radović.

Inače, KK Daruma je bio državni prvak u Karlingu – ženski tim, prošle godine je osvojio bronzu 2017., takođe u ženskoj kategoriji i jedna od njihovih takmičarki osvojila je i srebro u Mixed Doubles 2017. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA