Studenti, Ministar Udovičić, Rakočević uveličali početak "SOFA challenge"-a

Pokrenuta je velika sportska priča za studente Beogradskog univerziteta

  • 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prisustvovao je danas omladinskom turniru "SOFA challenge" održanom u Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.

SOFA (Studentske i omladinske fizičke aktivnosti) je u subotu organizovala prvi u nizu događaja pod nazivom "SOFA challenge" gde se okupilo oko 200 mladih studentske populacije koji koriste usluge besplatne rekreacije i koji su se na mini turniru nadmetali u sedam sportova. Današnja akcija je još jedna koja popularizuje ovaj projekat, koji je namenjen studentima i mladima od 18 do 30 godina. Ovo udruženje broji 26.000 registrovanih članova.

- Ono što je jako važno jeste da, osim što omogućava studentima besplatnu rekreaciju, SOFA pruža mogućnost mladim sportskim stručnjacima da pokažu svoja znanja i veštine kroz aktivno učešće u organizovanju i sprovođenju sportskih aktivnosti. Ovim projektom promovišemo volonterizam i aktivizam, zdrav način života, sportski duh i timski rad, uključujemo mlade u organizovanje događaja -  izjavio je Udovičić.

Ministar Udovičić je naglasio da Ministarstvo omladine i sporta podržava i pomaže rad SOFA-e jer želi da se omasovi sport i da se motivišu mladi da se bave sportom, kao i da za ovo nema članarine. Tokom 2017. godine ostvareno je 61.500 dolazaka na besplatne termine, a na turniru SOFA open 2017 okupilo se 450 učesnika, koji su se takmičili u basketu, stonom tenisu, plivanju, odbojci i futsalu.

Foto: MOS

Neki od sportova koje SOFA omogućava studentima su odbojka, trčanje, košarka, vaterpolo, plivanje, rukomet, odbojka na pesku, aerobik, itd. Pored navedenih, dobro poznatih sportova, SOFA studentima omogućava bavljenje i neuobičajenim sportovima kao što su salsa, pilates, badminton, krosfit, tekvondo za devojke, veslanje, skvoš i mnogi drugi.

- Želimo da popularizujemo, kao nekada, kulturu sporta kao sastavnog dela zdravog života, i da to našim mladima bude jedna sasvim normalna, svakodnevna aktivnost. To nije samo naša uloga i odgovornost kao države, već svih nas kao društva. SOFA je postala prepoznatiljivo mesto gde se okupljaju studenti i omladina, i to ne samo u Beogradu - rekao je ministar Udovičić.

Događaju su pored ministra Udovičića prisustvovali i državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA