≫ 

Vaterpolisti Srbije dobili katastrofalnu grupu na EP!

Srpski delfini brane zlatnu medalju osvojenu u Beogradu 2016. godine

  • 5

Vaterpolo reprezentacija Srbije pohod na četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope na šampionatu u Barseloni krenuće mečevima u grupnoj fazi protiv Rumunije, Rusije i Slovačke, odlučeno je danas žrebom.

Turnir, koji se igra od 14. do 28. jula, ekipa Dejana Savića otvara mečom u D grupi protiv Rumunije, a potom se sastaje sa Rusijom i Slovačkom. Faktički, Srbija nema dostojnog rivala sve do eliminacione faze u četvrtfinalu, što može biti vrlo loše, kada dođe do borbe za medalju.

A grupu čine Nemačka, Gruzija, Italija i Mađarska, u B su Crna Gora, Malta, Francuska i Španija, a u C grupi Hrvatska, Turska, Holandija i Grčka.

Srpske vaterpolistkinje, koje prvi put učesvuju na EP, ne računajući kada se prventstvo kontinentalno organizovalo u Srbiji, nalaze se u B grupi sa Nemačkom, Rusijom, Mađarskom, Španijom i Turskom.

Žreb nije dobar, nedostaje nam jači rival u grupi. Ovako ćemo do 24.jula morati da čekamo pravi duel za razliku od drugih kandidata za visoki plasman koji ce u grupi imati bar jednu jaču utakmicu. Srećom imaćemo dosta provera, jake Mediteranske igre pa verujem da ćemo biti pravi kada bude trebalo - kaže Filipović.

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    7. mart 2018 | 15:27

    I dok fudbaleri uvek kukaju kako im je teska grupa vaterpolisti se zale da im grupa nije dovoljno jaka. Kad bolje razmislim koja bi to grupa bila teska vaterpolistima.

  • Sale

    7. mart 2018 | 16:05

    Ala su ludi nasi. Oni nas malo zezaju sale se sa nama. Samo napred momci. Gledacu samo finale a do tada samo sam uz vas. Sta da kazem mesto br 1 je vase i nase

  • BASA

    7. mart 2018 | 15:47

    Samo napred ! Aj'mo nasi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA