≫ 

SC na Banjici u katastrofalnom stanju, nakon što ga VK Partizan koristio 25 godina (FOTO)

Komisija je utvrdila i da postoje određene površine koje nisu registrovane i zavedene kao deo centra

  • 8

Komisija opštine Voždovac, formirana da proceni stanje u kojem se nalazi sportski centar na Banjici posle 25 godina nezakonitog korišćenja od strane Vaterpolo kluba "Partizan", zaključila je da je objekat u katastrofalnom stanju i da postoje određene površine koje nisu registrovane i zavedene kao deo centra.

Komisija je utvrdila i da postoje određene površine koje nisu registrovane i zavedene kao deo centra.

Foto: Promo

Krov prokišnjava, plafoni na plivalištu otpadaju, vlaga je u blizini električnih instalacija što preti da ugrozi bezbednost posetilaca.

Pločice na bazenu su prilično oštećene, voda u bazenima hladna, temperatura objekta nezadovoljavajuća, otpadaju delovi fasade, fitnes centar sa izlepljenim i raspadnutim spravama za vežbanje, slika je koju je komisija zatekla u centru, saopštava se iz opštine Voždovac.

Foto: Promo

Objekat ima oko 5.500 kvadrata poslovnog prostora, bez otvorenih bazena i teniskih terena, koji su takođe u njegovom sastavu. Ustanovljeno je i da nekoliko lokala nije imalo ugovore o plaćanju zakupa, što stvara osnov za sumnju da se novac nije slivao u legalne tokove i budžet centra, već u nečije privatne džepove.

Jedan lokal od 500 kvadrata nigde nije evidentiran i ne može se utvrditi da li je vlasnik lokala plaćao zakupninu, a za dva lokala već 15 godina ne postoji evidencija o plaćanju zakupa, piše u saopštenju. Komisija je utvrdila da je i 10 teniskih terena u okviru sportskog centra takođe neregistrovano, što znači da ne postoje zvanični tragovi o izdavanju tih terena i prihodima koje su ostvarivali.

Foto: Promo

Kako se saopštava prema procenama komisije, VK "Partizan" je samo od zakupa lokala prihodovao oko 30 miliona dinara na godišnjem nivou, a stvorio je dugove veće od 120 miliona dinara.

Opština Voždovac je nedavno započela proces preuzimanja sportskog centra na Banjici nakon odluke Apelacionog suda i rešenja Grada Beograda.

Foto: Promo

Opština je već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju, poboljšanje energetske efikasnosti i gasifikaciju celog centra. Izvršina su i geološka ispitivanja i pronađena termalna voda koje će biti iskorišćene za grejanje celog sprotskog centra i vode u bazenima.

(Telegraf.rs/ PR)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    28. mart 2018 | 11:03

    Немој само да констатујете, него фактуришите и испоставите рачун. Нека плате, ако немају нека узму кредит да плате...ако ми плаћамо све своје, што би они били повлашћени?

  • drug

    28. mart 2018 | 13:31

    Pa naravno da treba partizani da plate ono sto su unistili!!! Ko drugi??? U sta su ulagali novac od transfera, trofeja... poklona od drzave...

  • zoro

    28. mart 2018 | 20:21

    Sad ce biti opet kao i obicno Zvezda kriva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA