≫ 

Najbolji srpski karatista izbačen iz tima pred Evropsko prvenstvo u Novom Sadu

Jovan Simić srpski kataš jedan je od najuspešnijih mladih karatista iznenada je skinut sa spiska reprezentacije

  • 8

Ne trebaju nama kosovski karatisti, mi sami sebe blamiramo i ponižavamo. Mladi srpski karatista kataš Jovan Simić nalazio se na pripremama sa reprezentacijom pred Evropsko prvenstvo u Novom Sadu. Simića je u ponedeljak iznenadila informacija da je izostavljen sa spiska takmičara koji će se boriti na Spensu od 10. do 13. maja iako ga je selektor kate selekcije Petar Kosanović uvrstio u tim jer je Jovan višestruki državni prvak kao i vicešampion Evrope u konkurenciji mlađih seniora.

>>>Srpski karate šampion za kojim su poludele Srpkinje: Evo kako da se odbranite od napadača! (VIDEO)

Upravni odbor Karate federacije Srbije doneo drugačiju odluku i skinuo ga sa spiska, a umesto njega, nastupiće mlađi takmičar iz Beograda, Stefan Suvajčević, koji je još uvek junior, a čiji je klub "Roda" uložio prigovor na stavljanje Simića na spisak takmičara u Novom Sadu.

- Ovo nije prvi put da posle nekog velikog takmičenja tempiram formu. Prošle godine, na primer, u dogovoru sa delegatima Federacije uopšte nisam nastupio na Balkanskom prvenstvu, jer smo želeli da se bolje pripremim za drugo Evropsko prvenstvo.

Mnogo takmičara iz Evrope će se naći u Novom Sadu Foto ilustracija: Promo

- Trener i ja smo krenuli sa dizanjem forme u junu prošle godine, onda smo imali Svetsko prvenstvo u novembru, Balkansko u decembru i Evropski šampionat u Sočiju u februaru, zbog čega sam morao da spustim formu kako bih bio spreman za Novi Sad.

- Odjednom je to postao problem, delegati su do sada imali veru u mene, a i kada se sve sabere i oduzme, ja imam defitivno najbolji rezultat od svih kataša u Srbiji za ovu godinu. Nijednog trenutka se nije dovodio u pitanje moj nastup, ovde sam rođen, ovo je moja publika, za to sam se spremao i svi u Federaciji znaju to. Potpuno je apsurdna situacija, ali izgleda da je sve moguć - rekao je Simić za 021.rs.

Jovan se zbog ove nepravde oglasio i na fejsbuku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    10. maj 2018 | 13:18

    Uzmi prijatelju Madjarski pasos i resi se ove bede.Mlad si i uspesan covek.Pored ovih ces ici samo unazad.Neciji tatin sincic mora da ucestvuje.Tuga od na zovi zemlje.Srecno u buducnosti.

  • Miki Barca

    10. maj 2018 | 13:04

    Pa dobro,kod nas je to postalo normalno,za najbolje nema mesta. Tako smo i pred svetsko smenili selektora,pa što ne i ovog momka koji je naš najbolji takmičar i što ga ne sprečiti da se bori za medalju u njegovom gradu. Za to se sprema,pa što mu ne uskratiti. Sramota. Dobro kaže naslov. Ne trebaju nama ovi sa Kosova,sami sebe guramo u ponor.

  • XyZ

    10. maj 2018 | 12:21

    Naravno samo u Srbiji se to učestalo dešava!!!Dokle više toliko ovozemaljske nepravde u tako maloj zemlji???Naravno da je zamena iz Bg i kao po običaju "nečiji" sin!!???Bruka za Srbiju.Decenijama se to namešta,sve po istom scenariju!!! I čudimo se što mladi talenti odlaze iz ove zemlje?!Jadno i bedno!!!Momku sve čestitke i pošto si sada svestan tolike nepravde,potraži možda novu budućnost u nekoj normalnoj zemlji koja će znati da ceni takve vrhunske rezultate!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA