≫ 

Tačno dve godine do početka Olimpijskih igara: Koliko medalja predviđaju Srbiji, Japan se sprema za tehnološki zemljotres 2020. godine! (VIDEO)

Da li će ovo biti najspektakularnije igre u istoriji čovečanstva i to ne samo po organizaciji već i po tehnološkim inovacijama koje sprema Japan?

  • 4

Za tačno dve godine 24. jula 2020. počeće Olimpijske igre u Tokiju, koje će, sudeći po japanskoj disciplini i tehnologiji, nadmašiti sve prethodne organizacije ovog planetarnog događaja.

Kroz istoriju samo su na Olimpijskim igrama u Stokholmu 1912, Berlinu 1936 i Tokiju 1964 viđene neverovatne tehnološke inovacije koje do tada nisu bile poznate. Sad se priča da će Tokio 2020. oduvati svet svojim tehnološkim inovacijama.

>>> Želimo 12 medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, a da li možemo da osvojimo i više? Ovo su sportisti od kojih se očekuje da ih donesu!

Maskote Olimpijskih i Paraolimpijskih Igara u Tokiju Foto: Tanjug/AP

Ali, da krenemo redom. Na igrama u Stokholmu 1912. prvi put je uvedeno elektronsko merenje vremena.

U Berlinu 1936. urađen je prvi direktan TV prenos,  a u Tokiju 1964 debitovao je Šinkansen najbrži voz na svetu sa brzinom od 210 km na sat, što je tada bilo neverovatno.

Olimpijsko selo se užurbano gradi Foto: Tanjug/AP

ŠTA NAS ČEKA 2020.?

Za Olimpijske igre 2020. Japan sprema izvesni tehnološki zemljotres i nešto što nije viđeno do sada.

1. Roboti kao volonteri i pomagači

Japan je već lider u robotskoj industriji, zato i nije iznenađenje da planiraju da spreme armiju robota koji će pomagati posetiocima koji dolaze na Igre u Japan, kao i za vreme otvaranja Igara.

Štaviše, biće ih toliko mnogo da će imati svoje selo odmah pored olimpijskog sela za sportiste u Odaiba naselju. Pomagaće u prevodu, u davanju direktiva za prevoz.

Foto: Tanjug/AP

2. Instant aparati za prevod

Skoro 206 zemalja poslaće svoje sportiste u Tokiju, a Japanci se nadaju da će bit spremni mali instant prevodioci koji se nose oko vrata, a prevodiće sa japanskog na ostale jezike.

3. Taksi bez vozača

Još jedna novina sprema se u Tokiju 2020. a to su taksi vozila koja sama idu bez vozača. Služiće za prevoz gledalaca i sportista do stadiona i hala za takmičenja.

4. 8K TV

Još od prošlog oktobra, japanska kompanija Šarp je prva koja je promovisala 8k televizora. Doduše, cena je malo veća čak 130.000 dolara, ali će on biti glavni na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ekran sa 7,680 puta 4,320 piksela ili čak 16 puta više nego normalni televizori i HD uređaji sada. Svoje 8k televizore će isprobati ove godine u Rio De Žaneiru.

Foto: lg.com

5. Biogorivo za avione i autobuse

Japanci već neko vreme vredno rade na gorivu koje bi crpeli iz algi i ostalih biljaka i to će biti apsolutni hit na Igrama, jer će avioni i autobusi voziti na biogorivo.

I avioni će čuvati životnu sredinu i okolinu jer će leteti na biogorivo Foto: Pixabay

6. Enegija iz vodonika

Japanska vlada planira da potroši 330 milion adolata da iskoristi vodonik za energiju tokom Igara. Japan želi da celo Olimpijsko selo bude na vodonik , takođe da neki autobusi idu na vodonik

7. Brzi vozovi od 600 km na sat

Japan sprema novo iznenađenje što se tiče vozova, a kao što su 1964. pustili u rad Šinkansen, sada će pustiti voz koji će razviti brzinu od 600 km na sat. Biće to najbrži voz na svetu ikada.

Voz koji je probio magičnu granicu od 603 km Foto: Tanjug/AP

8. 5 G internet

Naravno, bez interneta ništa, pa su Japanci obezbedili da na igrama bude najbrža dostupna mreža od 5 G.

VIDEO: Beograd je 1996. godine bio u trci za organizaciju Olimpijskih igara 1992.

Inače, što se tiče predikcije medalja na igrama najviše je rezervisano za ekipu SAD kojima se predviđa 50 zlatnih, 23 srebrne i 31 bronzana medalja, ukupno 104. Što se tiče Srbije, evo kako izgledaju predviđanja medalja za Srbiju na Igrama u Tokiju 2020. Prema ovome čeka nas 13 medalja.

Srbiji su u Tokiju predvideli 13 medalja Printskrin: http://olympicmedalspredictions.com

TRENUTNO JE JAPAN JEDNO VELIKO GRADILIŠTE, POGLEDAJTE NEKE OD FOTKI

Maskote Igara se već šetaju gradom Foto: Tanjug/AP
Olimpijski stadion se gradi velikom brzinom Foto: Tanjug/AP
Pogled na stadion iznutra Foto: Tanjug/AP
Olimpijsko selo u Tokiju Foto: Tanjug/AP
Nova staza za kanu slalom na brzim vodama Foto: Tanjug/AP
Novinari obilaze stazu za kanu slalom na brzim vodama Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. jul 2018 | 12:10

    U Japanu je tabla obrisana,a kreda zasiljena.

  • Japanac

    24. jul 2018 | 15:27

    U Japanu je1964 voz dostigao brzinu od 210 km/h, a kod nas i dalje voze max 70km/h pa vi vidite koliko zaostajemo za razvijenim svetom.

  • Proton

    24. jul 2018 | 14:26

    Hajde da mi sačekamo malo, pa da onda nagađamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA