≫ 

Šou na konferenciji vaterpolista: Savić zezao predsednika VSS, ovaj ''umirao od smeha'' (VIDEO)

Delfini održali konferenciju za medije po dolasku iz Barselone * Savić prekinuo Jelenića aplauzom, a zatim je usledio smeh prisutnih

  • 14

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je da je osvajanje četvrte titule prvaka Evrope u nizu, odnosno novo zlato, nije slučajno, već plod rada više od decenije.

Savić se prisutnima obratio odmah po sletanju Delfina na beogradski aerdodrom, a dan posle pobede nad Španijom u finalu EP.

- Turnir se završio onako kako smo zamišljali. Imali smo mnogo problema sa umorom, ali su igrači izašli iznad sebe, pokazali karakter, motiv i jedinstvo u najtežim momentima. Sve ono što su pokazuju više od decenije. Ovo nije slučajno, iako nekima izgleda prepotentno - rekao je Savić na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla po dolasku iz Barselone.

On dodaje da srpski vaterpolisti zaslužuju svaku zlatnu medalju za posvećenost i odnos prema državnom grbu.

- Kao selektor se ponosim se njima, ovi momci se bore protiv svake logike. Postoji teorija da se šampion rađa, a kroz trening shvata mane i vrline. On je u stanju stresa i kad je teško on pokazuje kakav je i kako pod pritiskom deluje - kaže Savić.

Kapiten i MVP prvenstva u Španiji Filip Filipović je istakao da je cilj ispunjen.

- Ostvarili smo cilj ove godine, a imamo još prostora za napredak. Ova ekipa može da ispiše nove stranice vaterpola i sporta - rekao je Filipović koji se zahvalio svima koji su verovali u njih, a i oni koji nisu.

Opširnije možete pogledati na videu ispod:

Njegov saigrač Andrija Prlainović naglašava da i dalje postoji velika glad za uspesima.

- Uvek je veliko zadovoljstvo vratiti se u svoju zemlju sa zlatom. Neko se zapita da li postoji motiv za dalje, ali to je uvek zanimljivost. Kada se igra za Srbiju uvek idemo do kraja - dodao je on.

Opširnije možete pogledati na videu ispod:

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić zahvalio se stručnom štabu i igrača na velikom uspehu, a već na početku je prekinut od strane Dejana Savića koji mu je aplaudirao.

- Velika stvar je ostvarena za srpski vaterpolo, hvala svima na dočeku - zaključio je Jelenić.

Opširnije možete pogledati na videu ispod:

Reprezentacija Srbije juče je u finalu Evropskog prvenstva pobedila Španiju posle peteraca 12:10 i četvrtim kontinentalnim zlatom u nizu ponovila uspeh Mađarske star 80 godina.

UNIQA je zvanično osiguranje naše najtrofejnije generacija sportista ikada, koja se u Barseloni bori za četvrtu uzastopnu titulu evropskih šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rzz

    29. jul 2018 | 14:59

    jelenic viktor predsednik vss???njegovi su osvojili bronzanu medalju!

  • Nenad73

    29. jul 2018 | 15:07

    Da li je Jelenića makar malo sramota sada zbog svega što radi Partizanu?!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏊🏊🏊

    29. jul 2018 | 14:46

    Праве делије људи

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA