≫ 

Punom snagom na Hrvate: Vaterpolisti Srbije u najjačem sastavu za duel sa "barakudama"!

Za razliku od duela sa Rumunijom, ovoga puta u ekipi su svi osvajači poslednjih najvećih medalja za Srbiju

  • 2

Selektor vaterpolo reprezentacje Srbije Dejan Savić je odredio 13 igrača za susret sa Hrvatskom 12.marta u Sisku. Kao što je i najavio, bez obzira što ovaj susret nema veći rezultatski značaj, Hrvatima će se suprotstaviti u najjačem sastavu, onom koji je osvojio zlato na EP u Barseloni.

Dakle sastav je: Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).

Foto: VSS/UNIQA

Ekipa će se okupiti u Sisku u ponedeljak uveče, kada će imati trening. I na dan utakmice će se trenirati a početak poslednjeg susreta u grupi Evropa kupa je u 17.30.

- Odigrali smo sve susrete u ovom takmičenju po planu i najavili smo da ćemo sa Hrvatskom da igramo u najjačem sastavu. I oni su pozvali najbolje igrače tako da sam siguran da će biti kvalitetna utakmica. Igraćemo još ove godine ali u svaki meč ulazimo sa najvišim ambicijama a duel sa timom koji nam je često bio rival u najvažnijim utakmicama je prilika da vidimo gde smo – kaže kratko Dejan Savić.

Obe selekcije su se već plasirale na F8 Evropa kupa koji će od 5. do 7. aprila biti održan u Zagrebu. Prve četiri ekipe sa tog takmičenja stiču pravo igranja na finalnom turniru Svetske lige u junu u Beogradu. Ukoliko Srbija bude medju te četiri ekipe onda će iz Zagreba put našeg glavng grada tri sastava jer je Srbija kao domaćin direktan učesnik. U Beogradu će pobednik steći pravo igranja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

VIDEO: Prljava igra, udarci u lice, davljenje... Da li je vaterpolo najbrutalniji i najkrvaviji sport na svetu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    5. mart 2019 | 10:25

    Tako je. Protiv njih uvek u petoj brzini i punim gasom. Da ne pomisle da mogu.

  • Mako

    5. mart 2019 | 10:28

    Samo da ne plaču i govore nismo Srbi,mi smo građani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA