≫ 

Zvezdin klinac dominirao u Rusiji i na najbolji mogući način najavio Mundijal za Srbiju! (FOTO)

Ekipa našeg predstavnika završila je takmičenje od 32 ekipe u četvrtfinalu, a on je bio jedan od najboljih strelaca turnira

  • 1

Zvezdino dete iz omladinske škole, Kosta Nedeljković, imao je tu čast da predstavlja Srbiju u okviru projekta Fudbal za prijateljstvo.

>>>Zvezda predstavila novo pojačanje: Znam ko je nosio broj 8 pre mene (VIDEO)

I bio je sjajan! Jedan od najboljih strelaca i najboljih igrača turnira, koji je osmišljen po ugledu na Mundijal, sa osam grupa po četiri ekipe. Samo su ovde isključivo prvoplasirane išle dalje.

Iako je fudbal bio u drugom planu, ekipa koju je predstavljao Kosta, Big Thurtle (svaka ekipa je dobila naziv po nekoj ugroženoj vrsti životinja, kako bi se povećala svest o tom problemu prim. aut.) pokazala se sjajno u grupi, gde su imali tri ubedljive pobede i direktno se plasirala u četvrtfinale. Kosta Nedeljković je bukvalno sam "vukao" ekipu, jer je postigao čak pet golova, a imao je i asistencije.

Kosta Nedeljković i Milan Kalinić; Foto: Fudbal za prijateljstvo

Ipak, tu je ekipa našeg predstavnika poražena, a poraz umnogome ide na dušu golmana iz Tanzanije, koji je dva puta kiksirao i poklonio protivnicima dva gola, a to su bili i jedini golovi na tom meču. Posebno se istakao Brazilac u pobedničkoj ekipi, koji je bio i dvostruki strelac.

Na kraju, titulu je osvojila ekipa Šimpanze, u kojoj je trener bio Slovenac Rene, kome je ovo treća uzastopna titula na Fudbalu za prijateljstvo, prvu je osvojio kao igrač Maribora, a poslednje dve kao trener.

I srpski predstavnici, Kosta Nedeljković i Lucija Obradović, koja je bila tu kao mladi novinar u okviru projekta, istakli su kako su na Fudbalu za prijateljstvo stekli veliki broj prijatelja i oduševljeni su svime što su videli i naučili tokom ptojekta, a najviše cene nova drugarstva sa vršnjacima sa svih kontinenata. Fudbal je ovde definitivno bio u drugom planu, ali smo i tu imali sjajnog predstavnika.

Poziranje sa saigračima; Foto: Fudbal za prijateljstvo

Pune tribine pomoćnog stadiona Lokomotive, nasmejana lica dece iz 211 zemalja, brojna prijateljstva koja su se stekla među decom različitih nacija, vera i rasa, najbolji su pokazatelj koliko je ovaj projekat uspeo i koliko je na najbolji mogući način najavio Svetsko prvenstvo.

Jer fudbal je tu da spaja i stvara prijateljstva, a ova deca daju nadu u bolju budućnost "najvažnije sporedne stvari na svetu".

Mališani su uživali na terenu i van njega; Foto: Fudbal za prijateljstvo

Kosta Nedeljković sa srpskom zastavom; Foto: Fudbal za prijateljstvo

Kosta je zvezdino dete; Foto: Fudbal za prijateljstvo

Bilo je vremena i za šetnju, osim fudbala; Foto: Fudbal za prijateljstvo

(D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    12. jun 2018 | 23:33

    То је зато што долази из једине, праве, оригинал школе, а не неке тамо самопрокламоване.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA