≫ 

Magični Ronaldo sa tri gola iščupao remi u nestvarnom meču sa Španijom! (FOTO)

Evropski derbi potpuno je opravdao sva očekivanja

  • 53

Fudbaleri Portugalije odigrali su nerešeno sa selekcijom Španije 3:3 u derbiju grupe B na Svetskom prvenstvu u Rusiji. 

>>>Strašna vest za Ronalda pred meč sa Španijom: Dobio dve godine zatvora i plaća 18 miliona evra!

Vodili su Portugalci u dva navrata, Španci su uspeli da izjednače i povedu ali je Kristijano Ronaldo u poslednjim trenucima posle trećeg gola na meču, pokazao zašto je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Portugalci su od starta krenuli silovito, pa im je samo tri minuta bilo potrebno da postignu prvi gol. Kristijano Ronaldo je posle prodora sa leve strane pao u kaznenom prostoru što je sudiji bilo dovoljno da pokaže na belu tačku.

Bio je to lak posao za Ronalda koji je ovim pogotkom postao tek četvrti igrač, pored Pelea, Uve Zelera i Klosea, koji je uspeo da postigne gol na četiri Svetska prvenstva. Takođe, ušao je u istoriju fudbala kao jedini igrač koji je na 8 velikih takmičenja u nizu postigao pogodak. Ujedno, najstariji je igrač koji je upisao het-trik.

Međutim, odmah posle gola, Ronaldo i drugovi prepustili su inicijativu Furiji što im se relativno brzo "obilo o glavu". Lopta je u 22. minutu stigla do Dijega Koste koji je iz igre izbacio dva svoja čuvara i potom poslao pravu bombu u mrežu golmana Ruja Patrisija.

Posle izjednačenja Španci su zaigrali još bolje. Imali punu inicijativu i nizali šansu za šansom do kraja poluvremena. Jednu od najboljih imao je Inijesta kada je poslao loptu tik pored stative.

Ipak, Portugalci su nekako uspeli da se odbrane, a prvi izgledniji kontranapad im se dobro isplatio. Igrao se 44. minut, Kristijano Ronaldo snažno je šutirao i posle neoprezne intervencije golmana Španije De Hee, postigao drugi gol na meču.

Čim se došlo sa odmora videlo se da je četa Fernanda Jera rešena da brzo dođe do pogotka. Upravo to se i desilo jer je usledio četvorominutni "blickrig". Posle početnih napada usledio je i novi izjednačujući gol u režiji Dijega Koste.

Ipak, njegov drugi gol na meču ostao je potpuno u senci, jer je samo 3 minuta kasnije Naćo uputio neodbranjiv udarac za potpuni preokret i veliko slavlje Španaca posle jedne odbijene lopte.

Dijego Kosta sa dva gola na meču doneo je veliku radost svojoj selekciji; Foto: AP/Tanjug

Do kraja, uzbudjenja nije bilo, sve do poslednjih par minuta kada je Ronaldo posle fantastično izvedenog slobodnog udarca uspeo da donese izjednačenje svojoj ekipi.

Posebno je zanimljivo da je Furija prethodnih 6 mečeva u rezervnim, belim dresovima izgubila, pa se svojevrsno "prokletstvo" nastavilo i posle ovog duela jer je pobeda izostala.

Sledeći meč Portugalija igra 20. juna sa Marokom, dok se Španija istog dana sastaje sa Iranom u okviru 2. kola.

Sastavi

Španija: De Hea, Džerard Pike, Naćo, Serhio Ramos, Đordi Alba, Serhio Buskets, Andreas Iniesta, Koke, Isko, Diego Košta, David Silva

Portugalija: Rui Patrisio, Pepe, Rafael, Fonte, Sedrik, Mutinjo, Bernardo, Vilijam, Fernandez, Kristijano Ronaldo, Guedes

Tabela grupe B posle prvog kola na Mundijalu; Foto: Telegraf.rs

VIDEO: Ronalda u Rusiji zbunili uz pomoć pogače i soli

VIDEO: Predstavljamo reprezentaciju Španije u samo 2 minuta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pomozimo mesancima

    15. jun 2018 | 22:06

    Klasa!

  • Marko

    15. jun 2018 | 21:18

    Realno Spanija bolja

  • Tomatinjo

    15. jun 2018 | 21:33

    Španci su evropski Brazilci. Svaka im čast. I to godinama tako. A Portugalci su više sramota za fudbal. Destrukcija i antifudbal to su im karakteristike. Jedva da su jednu akciju u stanju sastaviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA