≫ 

Sergej je "dušu ispustio" za Srbiju, sat vremena posle utakmice nije mogao da ustane!

Osetio je naš fudbaler koliko je zahtevno igrati utakmicu na Svetskom prvenstvu, ali vredelo je

  • 19

Briljirali su igrači Srbije protiv Kostarike, odigrali možda i najbolju utakmicu otkad ih gledamo poslednjih godina, u velikoj meri i zbog toga što smo u veznom redu konačno imali Sergeja Milinkovića Savića.

Samo nekoliko njegovih dodira sa loptom, pas, pregled igre, bili su dovoljni da aklamacijom konstatujemo - au, kakav igrač!

Kakav igrač - i kakav borac! Sergej je svoj talenat stavio u službu ekipe, trčao, borio se, ulazio u žestoke duele, kidao se, primao udarce - sve za uspeh Srbije.

>>> Tadić otkrio zašto su reprezentativci izašli pred srpske medije tek posle 2 sata: I ovo pokazuje kakvo je jedinstvo u ekipi!

Na pitanje kako se oseća fizički posle rata sa Kosarikancima, iskreno je priznao...

- Fziički mi nije dobro trenutno, ne mogu da se pomerim, sedeo sam sat vremena tamo (u svlačionici), nisam mogao da se istuširam. Dao sam sve od sebe na terenu, trčao, skakao, borio se za svaku loptu... Ali ok, sad imam pet dana pa ću odmorim. Nema puno vremena, ali značiće ovih četiri-pet dana.

Mundijaksla vesela družina: Fudbaleri Srbije posle pobede nad Kostarikom Foto: AP/Tanjug

Igrao si i na Mundijalitu, sad si među najboljima - kakva je razlika?

- Velika je razlika, tamo smo bukvalno kao deca i dalje, ovo je daleko ozbiljniji novo, ozbiljniji igrači.

Žal za "makazicama", sjajan potez, anije bilo sreće...

- Postoji naravno žal, ali video sam posle da nije bio ofsajd, ali eto i da sam ga dao vratili bi na VAR, šteta... Bitno je da smo pobedili, ostaće žal za "makazicama".

Otkud ime umesto prezimena na dresu?

- Oduvek sam nekako to forsirao, jedino u Vojvodini nisam, nismo se tamo puno pitli šta ćemo da nosimo na leđima, ali eto nisam hteo da pravim problem, da razmišljam nešto sad mnogo o tome. Lepo mi je što piše Sergej iza, čudno je, ali mi odgovara.

Možda SMS?

- Ne, to mi je prekratko, počeo sam sa Sergejem, pa neka ostane tako.

Magičan potez Sergeja, šteta što ovo nije bio gol Foto: AP/Tanjug

Da li se sad razmišlja o prvom mestu u grupi?

- Pa dobro, pobedili smo, sad da li ćemo biti prvi ili drugi ne razmišljamo previše, razmišljamo samo o prvoj sledećoj utakmici, pa ćemo da vidimo šta će biti.

Švajcarska, opasan protivnik, teži nego Kostarika?

- Sve zavisi od njihove utakmice sa Brazilom, ako izgube sigurno da će od prvog minuta potiv nas ući da pobede, ali otom potom. Sutra ćemo da se oporavljamo, od prekosutra da počnemo da razmišljamo o njima.

(Izveštač iz Rusije, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miks

    17. jun 2018 | 20:47

    Momak je odlicno odigrao, kao i dobar deo ostatka ekipe! Pobedili smo odlicnu Kostariku, ekipu koja 2014 nije izgubila utakmicu do cetvrtfinalne, koju su izgubili na penale. Kostarika u najmanju ruku nije losija od Meksika, a videste sta bi sa Nemackom.

  • jagodinac

    17. jun 2018 | 19:51

    bravo majstore odigrao za deserku samo steta one makazice srce mi stalo na 15sekundi samo nastavite ovako cela Srbija je uz vas....

  • Spaky

    17. jun 2018 | 20:12

    Svakako jedan od boljih na terenu, takva mirnoca i hladnokrvnost za svaku pohvalu. SMS je budućnost Srpskog fudbala....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA