Dva Srbina u najboljem timu dosadašnjeg toka Mundijala: Jedan je Kolarov, drugog pogađate iz prve

Kolarov i Sergej našli su svoj put u Mundijalskih XI dosadašnjeg toka šampionata sveta u fudbalu, ali ono što taj uspeh posebno čini značajnim je to, što već danima niko ne može da ih izbaci sa tog spiska i što je Srbija jedna od dve zemlje koje imaju više od jednog predstavnika na njemu

  • 14
Rusija 2018, Srbija, Kostarika, reprezentacija Foto: AP/Tanjug
Aleksandar Kolarov nakon pobede nad Kostarikom. Foto: AP/Tanjug

Etablirani specijalizovani fudbalski sajt „OneFootball.com“ objavio je svoju listu najboljih 11 u dosadašnjem toku Mundijala. Do juče, na spisku su bila tri Belgijanca, tri Meksikanca, dva Srbina, po jedan Urugvajac, Portugalac i Englez, ali su se sada stvari promenile. Iz Mundijalskih XI ispali su Dris Mertens i De Brujne, a upali su po jedan Rus i Japanac. Sada taj najbolji mundijalski tim izgleda ovako.

Golman: Giljermo Očoa (Meksiko) — Imao je devet odbrana protiv Nemačke, najviše od svih čuvara mreža u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva. Ovo mu je drugo na kojem briljira.

Centralni bek: Dijego Godin (Urugvaj) — „Apsolutno čudovište“ od prvog do poslednjeg minuta meča prvog kola protiv Egipta, bio je na nivou svog zadatka i meču sa Saudijskom Arabijom.

Centralni bek: Ektor Moreno (Meksiko) — Jedan od ključnih igrača najboljeg nacionalnog tima Srednje Amerike u njihovoj pobedi nad Nemačkom.

Dijego Godin u duelu sa fudbalerom Saudijske Arabije. Foto: Tanjug

Centralni bek: Aleksandar Kolarov (Srbija) — Strelac jednog od pet najlepših golova na turniru do sada, donosilac pobede nad Kostarikom, defanzivac kojeg bi svaka zemlja poželela.

Desno krilo: Irving Lozano (Meksiko) — Mlada nada meksičkog fudbala bio je strelac jedinog gola u meču njegove reprezentacije protiv „manšafta“. Igra kao mator, a tako je mlad: ima svega 22 godine. Pred njim je svetla budućnost i svako bi trebalo da obrati pažnju na njega. Već se govori o prelasku iz PSV-a u Juventus.

Centralni vezni: Gaku Šibasaki (Japan) — Odlična partija protiv Kolumbije stavila je ovog 26-godišnjeg Japanca u najbolji tim dosadašnjeg toka šampionata sveta. Najbolji pojedinac u timu „plavih samuraja“ protiv favorizovanih Južnoamerikanaca.

Centralni vezni: Sergej Milinković-Savić (Srbija) — Ono što je pokazao protiv Kostarike oduševilo je sve fudbalske znalce širom sveta i pokazalo zašto ga trenutno traže najveći svetski klubovi. „Ukrcajte se svi na vagon SMS“, kažu urednici „OneFootball.com-a“. Dodaćemo: uz samo malo sreće, mogao bi da eksplodira na ovom SP na sličan način na koji je to pre četiri godine uradio Hamez Rodrigez.

Levo krilo: Denis Čerišev (Rusija) — Nakon što je kao izmena postigao dva gola na otvaranju Mundijala protiv Saudijske Arabije, bio je strelac i u prvom meču drugog kola protiv Egipta. Samo je Ronaldo trenutno uspešniji golgeter od njega.

Sergej. Foto: AP/Tanjug

Navala: Kristijano Ronaldo (Portugalija) — Ponestaje nam superlativa za ovog čoveka. Istinski, u pitanju je igrač za velike utakmice i velika dela. Dao je tri gola Španiji i jedan Maroku, i verovatno obezbedio svojoj zemlji prolaz u osminu finala.

Navala: Hari Kejn (Engleska) — Dvostruki strelac u meču svoje repke protiv Tunisa, donosilac preko potrebne pobede, jedini je reprezentativac u istoriji Engleske koji je gol za trijumf na Svetskim prvenstvima postigao u nadoknadi vremena. Ovaj napadač Totenhema najvažniji je igrač u reprezentaciji „gordog albiona“ i ako išta urade na ovom šampionatu sveta, uradiće zahvaljujući njemu.

Navala: Romelu Lukaku (Belgija) — Još jedan dvostruki strelac u prvom kolu, ovoga puta protiv totalnog autsajdera Paname, 25-godišnji je napadač Mančestera koji spada u red najboljih na svetu: reputacija koju je odlično opravdao u tom meču.

Kao što možete da vidite, tu su tri Meksikanca, dva Srbina, i po jedan Urugvajac, Portugalac, Englez, Belgijanac, Rus i Japanac. Zaista, laska što smo po broju igrača na ovom spisku drugi na šampionatu, tek jedna od dve zemlje koje imaju više od jednog predstavnika na njemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdas

    21. jun 2018 | 00:18

    Svi koji niste videli igru Milinkovica , ukjlucite TV - za vas su Parovi ili Zadruga , ne lupetajte vise

  • Zverko

    20. jun 2018 | 21:51

    Po meni dusko tosic trebao da bude igrao covek muski i srcem svaka cast odigranoj utakmici

  • Gm

    20. jun 2018 | 22:10

    Da nisam procitao bio bih ubedjen da je Tosic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA