≫ 

Konfuzni Švajcarac Seferović: Srbi su mi prijatelji u klubu, ali bih mogao da igram i protiv Kosova!

Iako niko ništa za tim tzv. Kosova nije pitao Seferovića, morao je da se oglasi i ovim povodom

  • 12

Napadač fudbalske reprezentacije Švajcarske Haris Seferović jedan je od nekoliko igrača sa korenima sa balkanskih prostora.

Iako dominiraju igrači albanskog porekla, poput Šaćirija, Behramija i Džake, Seferovića ne zanimaju previše tenzije i priče van terena.

Poreklom je iz Sanskog Mosta, porodica mu se preselila u Švajcarsku još krajem 1980-ih, a on se rodio 1992.

 Posle kiksa protiv Islanda Argentina mora da pobedi. Ali protiv Hrvatske je tek blagi favorit sa kvotom 2,15 na keca. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Argentina – Hrvatska.

- Nisam rođen u Bosni i nikada tamo nisam živeo. Šta je bilo, bilo je. Ne postoji nikakav animozitet. U Benfiki imam nekoliko saigrača iz Srbije i dobro se slažem sa njima. Družimo se, zajedno jedemo, pričamo... Ovo je Svetsko prvenstvo. Svi žele bodove, a mi želimo da imamo više od drugih. Srbija - Švajcarska je sasvim normalna utakmica - naveo je Seferović, koji u Sportingu iz Lisabona igra sa Ljubomirom Fejsom, Andrijom Živkovićem i Miletom Svilarom.

Seferović će biti jedan od najjačih aduta Švajcarske u ofanzivi Foto: AP/Tanjug

- Što se mene tiče protivnik može da mi bude i Crna Gora ili Kosovo. Ja igram fudbal i želim da postignem gol i pobedim. Politički aspekti i priče koje dolaze sa strane me ne zanimaju - poručio je Seferović, samo je pomalo nejasno zašto je u pomirljivoj izjavi morao da spomene i južnu srpsku pokrajinu kao potencijalnog rivala, znajući da to može samo isprovocirati navijače.

Srbija je na startu SP pobedila Kostariku sa 1:0, a Švajcarska je remizirala sa Brazilom 1:1.

Duel je na programu u petak u 20 časova u Kalinjingradu, a pobeda nam garantuje plasman u osminu finala i ukrštanje sa grupom F, gde su najopasniji takmaci Meksiko i Nemačka.

VIDEO Navijači Srbije stigli u Kalinjingrad i odmah poslali poruku Švajcarskoj:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    21. jun 2018 | 09:25

    Jos jedna postenjacina,ne interesuje ga politika a ipak je morao i Kosovo da ubaci u razgovoru,sve je to ista bagra!!!!Neka nas istorija nauci da se ovakvima vise ne vjeruje!!@

  • Drago

    21. jun 2018 | 09:47

    Samo ih pregazite momci i da zavrsimo sa ivim pricama I Idemo dalje

  • Neki

    21. jun 2018 | 08:58

    Samo što taj gol nećeš postići protiv Srbije,nismo mi Brazil...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA