≫ 

Neubedljivi Francuzi obezbedili nokaut fazu i eliminisali hrabri Peru: Prečka spasila "Galske petlove" (VIDEO) (FOTO)

Kilijan Mbape je u 34. minutu postigao jedini gol na meču

  • 2

Fudbaleri Francuske savladali su Peru sa 1:0 u drugom kolu grupe C na Mundijalu i obezbedili su plasman u nokaut fazu, dok je Peru i definitivno ispao posle ove utakmice i u poslednjem kolu će protiv Australije igrati meč bez rezultatskog značaja.

Gol odluke postigao je Kilijan Mbape u 34. minutu, kada je dobro ispratio akciju koju je pokrenuo Pogba, a zatim ispratio akciju Žirua i odbijenu loptu plasirao u nebranjenu mrežu za vođstvo.

Samo nekoliko minuta pre toga je Peru imao veliku šansu preko Gerera, kada je najbolji igrač Perua izašao sam pred golmana Francuske, ali je šutirao pravo u Lorisa i to je ubrzo kažnjeno.

Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat meča. Iako je bilo mnogo šansi da se tresu mreže u drugom poluvremenu. Pre svega su ih propuštali Peruanci, koji su zaigrali znatno agresivnije, na sve ili ništa, svesni da moraju da dođu do gola, kako se ne bi oprostili od Mundijala.

Najbliži pogotku bili su u 50. minutu, kada je Pedro Akino Sančez sa oko 25 metara udaljenosti raspalio po lopti i pogodio prečku!

Sreća je bila na strani Francuza, koji su nastavili da se brane u nastavku meča. Peruanci su novu šansu propustili u 68. minutu, kada je u šansi bio Luis Advinkula.

Foto: Tanjug/AP

Trikolori su mogli da završe posao u 81. minutu, kada je Osman Dembele bio u šansi, ali je šutirao pored stative gola Perua.

Peru je nastavio da napada svim silama do kraja meča, ali nije uspeo da zatrese mrežu Francuza i oprostio se od Mundijala.

Francuska je ovom pobedom obezbedila prolaz u nokaut fazu, a za 1. mesto će odlučivati u meču protiv Danske, koja je na drugom mestu sa 4, a za prolaz u nokaut fazu joj je dovoljan bod. Šanse da se plasira dalje ima i Australija, koja ima bod, a u poslednjem kolu igra protiv Perua. Međutim, u tom slučaju Danska mora da izgubi od Francuske.

Pogledajte reakciju navijaca Kostarike u trenutku kada je Peru promasio penal protiv Danske:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA