≫ 

Pet grešaka koje su Srbiju koštale poraza od Švajcarske: Sergej je definitivno jedna od njih!

Jesu Orlovi primili gol u 90. minutu, jeste nas sudija Brih ''izmasakrirao'', ali postoje i one fudbalske stvari u kojima su naši momci zatajili

Sergej Milinković Savić Foto: AP/Tanjug

Kažu da je ''jutro pametnije od večeri'' i da se ''hladne glave'' mnogo racionalnije razmišlja i da se biraju reči. Glava se, evo, polako ohladila, ali u grudima i dalje stoji onaj ''prokleti'' bol zbog gola koji je fudbalska reprezentacija Srbije primila u 90. minutu.

>>> Zemljotres, oglasio se VAR: Sudija je odbio našu sugestiju da pogleda snimak (FOTO)

Gol kojim su Orlovi izgubili od Švajcarske rezultatom 2:1 i zakomplikovali sebi situaciju na Svetskom prvenstvu. Sada moraju da pobede Brazil za narednu rundu ili odigraju nerešeno i ''mole Boga'' da Kostarika dobije Sajdžije sa dva gola razlike.

Nesrećno je Tunis pao pred Engleskom, ali Belgija je blistala protiv Paname, pa je i sada veliki favorit sa kvotom 1,30. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Belgija – Tunis.

VIDEO: Srpski navijači teško podneli gol Švajcaraca

>>> Hej, Srbija, pozdrav s Kosova sa ljubavlju: Novinari Vašington posta i Gardijana ismevali Srbe i veličali Albance!

Da se ne lažemo - biće to težak posao! Javnost je ponovo skeptična, ali je najbitnije da sami fudbaleri veruju da mogu do čuda.

Posle pobede nad Nemačkom u timu Meksika pucaju od samopouzdanja i veruju u novu pobedu – sada vredne kvote 1,70. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Južna Koreja – Meksiko.

A čudo nam ne bi ni trebalo da je ostalo tih 1:1. Rezultat koji nam je u neku ruku odgovarao i rezultat koji je bio na snazi do te početničke greške posle kornera i ostavljanja Đerdana Šaćirija, njihovog najboljeg igrača, samog ''jedan na jedan'' u kontranapadu.

>>> Nije mi jasno da primimo gol iz kontre u 90. minutu, moramo da se takmičimo, a ne da uživamo u lepoti! Milivojević ljut zbog grešaka!

Nemački sudija Feliks Brih jeste u neku ruku bio 12. igrač švajcarskog tima, ali, kao što su i igrači posle meča rekli, nije sudija glavni krivac za nesrećan poraz.

VIDEO: Proslava Mitrovićevog gola na Trgu Nikole Pašića

Da li je neko od njih ili se jednostavno tako poklopilo, to je na sleektoru Mladenu Krstajiću i njegovom timu da analiziraju. Analiza Telegrafa kaže da su ovo pet stvari zbog kojih je Srbija izgubila meč od Švajcarske.

1. PONOVO SMO VIDELI ONO ŠTO UBIJA NAŠ FUDBAL - POVLAČENJE NAZAD, ČIM DAMO GOL!

Milenković interveniše ispred Seferovića Foto: AP/Tanjug

Kako smo krenuli i koliko smo bili nabrijani, sa tribina je izgledlo da će Orlovi za pola sata dati barem tri gola Švajcarcima.

Šansa Mitrovića, pa gol, pa ponovo dve, tri prilike... Sergej, Mitar, Matić i Tadić kao da su bili ''gladni golova'', dok je cela ekipa igrala agresivno...prvih 20 minuta.

A onda opet po starom.Bespšotrebno povlačenje i prepuštanje inicijative protivniku. Jesmo se dobro branili, ali nije bilo potrebe za tim. Čim smo se povukli, Švajcarci su preko Zubera imali fantastičnu priliku kada je Stojković sačuvao svoj gol.

VIDEO: Tadić na ivici suza; Kako je bilo u svlačionici? - Ružno

Kako je vreme prolazilo, gol Švajcaraca je ''visio u vazduhu'' i svi su jedna čekali poluvreme da se situacija smiri. Jeste, imala je Srbija još jednu priliku u tom drugom delu prvog poluvremena, ali upravo u trenutku kada su se nakratko oslobodili pritiska i ponovo zaigrali onaj pravi fudbal.

2. PROMAŠAJI NA VELIKIM TAKMIČENJIMA SU SKUPI

Mitrović posle propuštene prilike Foto: Tanjug/AP

Već smo pomenuli da je navalni red naše selekcije na početku utakmice stvarao veliki broj šansi i skoro svi su želeli da postignu gol. Morali su još jedan do trenutkla kada je Švajcarska uspostavila kontrolu.

Mitrović je, pored gola, imao još tri šanse do 30. minuta, Sergej je zabeležio onaj dobar šut koji je morao da bude malo precizniji, Tošić se nije snašao pored kornera, iako mu je milimetar bio potreban da verovatno postigne gol za 2:0...

Zatim je Mitrović i u drugom poluvremenu imao dve sjajne prilike. Svi su praktično videli gol kada je skočio posle jednog kornera na 1:0, ali umesto toga Srbija je ''popila'' kontru i rezultat na semaforu je bio 1:1.

VIDEO: Albanska Švajcarska! Albanci maltretirali Srbe i slavili pobedu Švajcarske uz simbole "crnog orla"

Širio je selektor Krstajić ruke pored klupe srpskog tima. Bio je nervozan zbog činjenice da njegovim momci ne uspevaju da postignu taj gol, uprkos dobrim šansama.

Novinari na stadionu su imali tu mogućnost da na malim ekranima u loži često ''bace pogled'' na to šta se dešava na klupi, a tamos e jasno moglo videti da je selektor bio i ljut zbog propuštenih prilika.

Te prilike se ne smeju ispuštati na ovako velikim takmičenjima. Naravno, ukoliko hoćeš rezultat.

3. PROMAŠENE IZMENE

Krstajićeve izmene nisu ništa donele Foto: AP/Tanjug

Izmena se vrši da bi se poboljšao ''rad'' ekipe na terenu, a ove Krstajićeve protim Švajcarske nisu donele ništa. Adem Ljajić je ušao umesto Filipa Kostića, dok je Nemanja Radonjić zamenio Luku Milivojevića.

I ponovo se pokazalo da Ljajiću jednostavno ne odgovara da igra po levoj strani. Trudio se da uđe unutra, međutim, to nije davalo rezultata. Adem je možda trebalod a uđe umesto Sergeja Milinkovića Savića i igra na toj centralnoj poziciji, a ne da se šalje ponovo levo.

Doduše, igrao je u sredini poslednjih 10 minuta, ali kao da se do tog trenutka već izgubio u glavi. Bio je samo 11. igrač i definitivno ništa nije promenio.

Kao ni Radonjić. Imao je samo jedan prodor posle opasnog kontranapada, ali je uspeo da dobije jedino korner. Kao da je strah postojao u njegovim očima kada je krenuo napred. Onaj Radonjić iz Zvezde bi verovatno tu ''slomio'' svog čuvara...

4. ZAŠTO SERGEJ ''NIJE IGRAO'' PROTIV ŠVAJCARSKE?

Sergej posmatra duel Milenkovića i Šara Foto: AP/Tanjug

Od čoveka za kog Lacio traži 150 miliona evra, ekipa na terenu mora da dobije neke benefite. Orlovi to nisu dobili od Sergeja koji se praktično nije ni video protiv Švajcaraca. Pogotovo u drugom poluvremenu.

Bio je prvi kandidat da napusti teren i preseli se na klupu, ali je (ne)očekivano ostao na terenu. Igra na toj'' najbitnijoj'' poziciji iza napadača i očekivalo se da napokon pokaže zašto se pola Evrope otima za njega.

VIDEO: Albanci divljaju po Švajcarskoj! Skidaju i skrnave zastave Srbije

Ulaskom Radonjića je otišao u sredinu i tu je bio još gori. Tu prvenstveno mislimo na postavku u defanzivi, gde je morao da pokrije posao koji je obavljao Luka Milivijević.

U napadu - nijedan uspešan dribling, i samo tri od 19 dobijenih duela. Dva u vazduhu od ukupno osam koliko je imao. Ukupno 16 izgubljenih lopti. Najviše pasova je podelio Kolarovi u Ivanoviću koji su bekovi, što sve govori o njegovoj partiji protiv Švajcarske.

U odbrani je izgubio sve četiri ta ''bitna'' duela koliko je imao, mada bi trebalo pomenuti i to da je bio pod opterećenjem zbog žutog kartona iz prvog poluvremena.

5. KRSTAJIĆU, PRIJOVIĆ JE MORAO U IGRU!

Prijović na treningu reprezentacije Foto: MN Press

Aleksnadar Mitrović jeste bio naš najagilniji fudbaler na meču protiv Švajcarske, ali je u jednom trenutku morao na klupu. Pre svega, zato što je izgubio snagu rvajući se sa odbranom protivnika.

Od onog trenutka kada nije dosuđen očigledan penal nad njim, Mitrović je polako ''izlazio'' iz utakmice. Da mu fali snage najbolje se videlo kada nije stigao jednu oštru loptu Kolarova. Onaj Mitrović iz prvog poluvremena sigurno bi.

S druge strane, na klupi sedi Aleksnadar Prijović koji ima motiv do neba protiv selekcije čiji dres je nosio u mlađim kategorijama.

A Prijović je tokom ovih utakmica u nacionalnom timu pokazao da ima ''to nešto'' i da unosi neku energiju u saigrače. Dokaz za to su one partije protiv Velsa i Gruzije u kvalifikacijama.

Mitrović jeste zadavao dosta problema svojim čuvarima nešto više od sat vremena i taman kada se umorio i kada su se oni ''navikli'' na njega, Krstajić je morao da preseče. Jednostavno - utakmica je bila kao stvorena za Prijovića! Barem poslednjih 20 minuta.

Brih objašnjava Mitroviću da je on u pravu Foto: Profimedia

Sudiju Briha i njegove sramotne odluke nismo stavili kao jedan od razloga poraza Orlova.

Čekaćemo zvaničnu odluku FIFA na njegov ''performans'', VAR se već oglasio, a do tada je potrebno samo to da Orlovi zbiju redove, zaborave na Švajcarsku i smognu snage za meč sa Brazilom.

Motivacija im, nadamo se, nije potrebna. Brazil je, sam po sebi, motivacija za sve.

VIDEO: Navijači Srbije ludovali sa novinarkom

(Specijalni izveštač Telerafa iz Rusije, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    23. jun 2018 | 13:18

    Sada ste svi protiv SMS-a, a kada je Muslin to isto govorio da na njegovom mestu ima 4 fudbalera svi ste ga pljuvali. Gde je sada Kezman da pljuje selektora? Nije vise Muslin na klupi nego Krstajic koji ga i pozvao u repku zajedno sa Kokezom, Milosevicem i Karadzicem. Gde si sada Kezmane da se oglasis i kazes kakav je igrac SMS?

  • Radan

    23. jun 2018 | 11:34

    Ne krivimo drugog krivi smo mi.Nikakva igra,nikakva taktika BRUKA I SRAMOTA gde su ti pametnjakovici iz FSS da kazu sada sta je ovo?BRAVO ZA MUSLINA BIO JE COVEK U PRAVU.Onaj od 100 000 000e ne vredi nizasta i nije trebalo da se povede na sp.

  • Pele

    23. jun 2018 | 13:28

    Svi oni koji su pljuvali Muslina,da se izvinu i kazu da su bili u zabludi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA