≫ 

Srbija se pre meča sa Švajcarskom žalila na kopačke Šaćirija: Evo šta su iz FIFA poručili na političku provokaciju!

Ovde je defininitivno jasno da su kod FIFA ''svi jednaki, ali su neki malo jednakiji od drugih''

  • 7

Kao što je poznato, čelnici Fudbalskog saveza Srbije žalili su se na odluke sudije Feliksa Briha odmah posle meča sa Švajcarskom.

Međutim, to nije bila jedina žalba FSS koji je ''iuložio primedbu'' na neke nefudbalske stvari koje su se dešavale u petak veče.

Tu se, pre svega, misli na proslavu golova Džake i Šaćirija, kao i zastave albanskog dvoglavog orla na tribinama.

FSS je čak i pre meča sa Švajcarskom uložio žalbu na kopačke Šaćirija, ali su ih iz FIFA ''oduvali''.

Šaćiri i Džaka tokom meča sa Srbijom Foto: Tanjug/AP

Ono što mi nemamo jeste jednak tretman. Bili smo u situaciji da smo se pred sam početak utakmice žalili na nastup Šaćirija koji je na kopačkama imao zastavu takozvane države Kosovo. Uložili smo prigovor i tražili da promeni obuću. To je bila očigledna politička provokacija jer smo igrali protiv Švajcarske, a ne protiv Kosova.  Iz FIFA su nam odgovorili da on ima pravo da nastupa tako - rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i nastavio:

VIDEO: Krstajić sa novinarima posle utakmice: Ja sam kriv ali pokradeni smo

- U petak smo uočili neke zastave kojima nije mesto na tribinama, a videli ste i kako su slavili golove. Mi smo kažnjeni protiv Kostarike zbog jedne male zastave pola metra sa pola metra koja se pojavila na minut, i to 45 minuta pre meča. Čekamo da vidimo kako će FIFA reagovati na kopačke, proslavu gola i zastave albanskog dvoglavog orla na tribinama.

Podsetimo, o skandaloznom suđenju govorio je i potpredsednik FSS Savo Milošević, a u međeuvremenu se oglasio i VAR oko penala.

VIDEO: Tadić na ivici suza; Kako je bilo u svlačionici? - Ružno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Земунац Алекса

    23. jun 2018 | 16:08

    Да сте Срби, на дресовима би, у том случају,носили натпис Косово је Србија па нека онда фифа каже ко провоцира. Док год будете мањи од маковог зрна и док год не будете прво Срби па онда спортисти, нека вам раде шта хоће, сами сте пристали.

  • Procitaj, koristice ti

    23. jun 2018 | 16:20

    Bicu iskren, a znam da cete udarati minuse. Sta ce ovi iz naseg saveza da se zale, za penal? Trebali su Svicarsku oderati sa 3:0. A kad budu pisali zalbu, NEKA IM NA PAPIRIMA PISE, "OTJERALI STE MUSLINA, NE PONIZAVAJTE SE VISE".

  • Dragan

    23. jun 2018 | 17:26

    Kad budemo trcali 90 min. kao SVAJCARCI onda mozemo da pricamo o svemu ostalom pa i zalbama , dotle sve je ovo cisto sranje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA