≫ 

Srbin odveo Hrvate u četvrtfinale! Modrić umalo tragičar, penali su srušili Dance i odveli Vatrene na Rusiju! (VIDEO)

Nestvaran meč, u kom je na kraju dominirao golman srpskog porekla, Danijel Subašić!

Fudbaleri Hrvatske i Danske odigrali su 4. meč osmine finala na Mundijalu, bilo je 3:2 za Hrvate na penal ruletu!

Urugvaj i Francuska su već zakazali duel, dok je Rusima preostalo da sačekaju pobednika ovog meča nakon herojskog podviga u susretu sa Španijom.

Hrvatska je bila blagi favorit u duelu sa Dancima, koja je pokazala ipak kako ume da se brani disciplinovano i prilično ubistveno za nerve rivala.

Sve je posle stihijskih pet minuta igre sa dva pogotka ličilo na šahovsku partiju, do samih produžetaka u kojima su tek izvršene poslednje izmene, što govori o spremnosti trenera za ovakav tok i epilog meča.

Luka Modrić je promašio penal u 115. minutu, ali će morati večno da zahvaljuje golmanu Subašiću što nije tragičar. On je odbranio ključni penal u petoj seriji, koji je materijalizovao Rakitić u završnom šutu.

U četvrtfinalu, Rusija će igrati protiv Hrvatske 7. jula u Sočiju, od 20 časova.

Hrvatska - Danska 1:1 - penalima 3:2

(Mandžukić 5, Jorgensen 2)

Stadion: Nižnji Novgorod Sudija: N. Pitana, Argentina

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić (od 81. Pivarić), Rakitić, Brozović (od 71. Kovačić), Rebić, Modrić, Perišić (od 97. Kramarić), Mandžukić (od 108. Badelj)

Danska: Šmajhel, Dalsgard, Jorgensen, Kjaer, Knudsen, Eriksen, Dilejni (od 98. Kron Deli), Kristensen (od 46. Šone), Poulsen, Kornelijus (od 66. Jorgensen), Braitvajte (od 106. Sisto)

Slavlje Danaca posle ranog gola Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA

Kako je počela utakmica, sigurno su mnogi pomislili da ćemo gledati goleadu i adrenalinske nalete na dve strane - grdno su se prevarili...

Posle dva stihijska kiksa, krenula je prava šahovska partija, ali da krenemo redom - Danci su već na isteku 1. minuta poveli golom Jorgensena, koji je samo iskoristio nespretnost rivala u odbrani, koji su mu dozvolili da se olako nađe u idealnoj poziciji za šut pri velikoj gužvi u 16-ercu.

Rani gol Danaca Foto: Tanjug/AP

Usledio je munjeviti poklon nazad, pošto su Danci u želji da intervenišu samo odbacili loptu do Mandžukića, koji ne ume da se naljuti na ovakve lopte u srcu šesnaesterca - kod njega tu nema razmišljanja i komplikovanja, samo je raspalio po lopti i smestio je iza Šmajhela.

Onda je usledilo nadigravanje nerava, gde niko nije popuštao, s time da su Danci ostavili malo bolji utisak. Oni su bili ti koji su želeli ovakav ritam i uspelo im je da ga nametnu, a kako je vreme odmicalo, Modrić, Rakitić i ekipa su delovali sve jalovije i nervoznije.

Nisu Danci štedeli Modrića Foto: Tanjug/AP

Više bi im odgovaralo otvaranje kakvo su im servirali Argentinci, ali je sve išlo tokom koji Danci vole da imaju i sa kojim su lagano prošli grupu bez poraza.

Eriksen je u prvom poluvremenu uspeo da uzdrma čak i prečku, dok je u nastavku viđeno bezvoljno nadigravanje koje se polako pretvorilo u iščekivanje produžetaka. Ulazili su polako i Kron Deli, Sisto, odnosno Kramarić i Badelj, ali to nije promenilo tok, samo je Sisto jednom na svežinu uspeo da izlomi Hrvate i promaši u solidnoj šansi.

Trenutak koji je uplašio Hrvate Foto: Tanjug/AP

Onda je, kada su možda pojedini već zaspali, Rebić uleteo u 16 metara neometan i predriblao je Šmajhela, ali ga je oborio Jorgensen za najstrožu kaznu, u kojoj se čak provukao dobivši samo žuti karton. Onda je Modrić stupio na scenu, ali mu je sin legendarnog Petera pokazao da krv nije voda.

Dugo je mahao rukama i pokazao Modriću da se ne plaši, a onda je čekao do samog kraja i šuta koji je vrhunski pročitao za sigurnu odbranu, a udarac je toliko bio slab da nije imao Modrić nadu makar za odbitak. Usledili su penali, u kojima se pritisak samo smenjivao.

Trijumfalni zalet Foto: Tanjug/AP

Prvo je Eriksen pogodio stativu, pa je Šmajhel odbranio Badelju, da bi zatim precizni bili Kjaer, Kramarić, Kron Deli i Modrić. Onda je odbranjen šut Šoneu, pa je Šmajhel ukrotio Pivarića, ali je i Subašić odbranio Jorgensenu.

Vrhunski je zaustavio opasan šut i postao heroj Hrvatske i Luke Modrića, jer je hladnokrvno poslednji udarac zadao Rakitić.

VIDEO - Ostaje nam samo da navijamo za njih:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    2. jul 2018 | 00:30

    Kako da navijam za HR? kad su me isterali zajedno sa mojim sunarodnicima, a dedu i babu ubili zato sto su srbi, koji nisu hteli da odu sa svog ognjista.

  • Braco Razbite Hrvate!!,...

    1. jul 2018 | 23:23

    Braca nasa vi sledecu utakmicu obavezno da razbijete Hrvate i da se dobro branite i da se dobro kontrolisete na igru i napad da igrate timski i napadacki i prognoziram 2-0 za vas i na kraju postajete vi prvaci sveta samo igrajte hrabro i dajite sve od sebe ko od Srba navija za Hrvate taj je glup ko navija za braca Ruse taj je pametan 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇺🇷🇺🇷🇺❤️❤️❤️!!,,...

  • Nbgg

    1. jul 2018 | 19:59

    Napred Danska veceras Srbija navija za vas a ljigavci za hrvate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA