Nisam želeo da ovako završim, ali to je to: Legendarni Andres Inijesta se oprostio od dresa Španije! (FOTO)

Meč Španije i Rusije poslednji je za proslavljenog vezistu

  • 2

Legendarni fudbaler barselone i reprezentacije Španije Andres Inijesta potvrdio je da je meč sa Rusijom njegov poslednji u dresu Furije. 

>>> Moskva nije pala: Rusi sa penala poslali Špance kući! (FOTO)

Posle poraza Inijesta je bio utučen jer njegova ekipa nije uspela da probije odbranu Rusije i postigne gol.

- Povlačim se. Sanjali smo da osvojimo Mundijal, ali to nije bilo moguće. Teško je, jako je težak trenutak za sve nas. Nismo uspeli da savladamo njihovu odbranu i svi smo besni zbog toga. Probali smo sve danas, ali nismo bili na potrebnom nivou. Na kraju, nije ovo način na koji sam želeo da se oprostim od reprezentacije, ali takav je fudbal - rekao je Inijesta.

On je utakmicu počeo sa klupe, ali nije želeo da komentariše odluku selektora Fernanda Jera.

- Ne želim o tome da pričam. Trener je donosio svoje odluke i probao je da uradi najbolje za tim. Šteta je da nismo uspeli da pobedimo Rusiju. Ko je kriv? Pa u fudbalu su uvek krivi igrači. Svi imaju svoje zadatke na terenu i svi znaju šta treba da se radi tokom utakmice i svako je odgovoran za svoj deo. Teško nam je. Neka svako donosi svoje zaključke, ali na kraju krajeva – eliminisani smo i to je to - rekao je Inijesta.

Inijesta je bio utučen posle promašenog penala; Foto: Tanjug/AP

Reprezentaciju Španije potresla je odluka da se dva dana pre početka turnira otpusti Đulen Lopetegi zato što je preuzeo Real Madrid bez znanja saveza, ali Inijesta nije želeo ni reč da kaže o tome.

Za sam kraj, poželeo je sreću svojoj ekipi u budućim izazovima.

 - Važno je da Španija nastavi i da se vrati. Neće biti lako da se vrati na pobednički put. Nije lako, vrlo je komplikovano, više nego što izgleda na prvi pogled, ali Španija ponovo može da bude najbolja, jer ima toliko mnogo velikih talenata i kvaliteta i sada treba da vidimo šta novi igrači mogu - zaključio je on.

Da podsetimo, reprezentacija Španije eliminisana je sa Mundijala od strane reprezentacije Rusije posle izvođenja penala.

Pike teši Inijestu; Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    1. jul 2018 | 23:05

    sami sebe ste sludeli beskonacnim dodavanjima.jednog trenutka ste cak poceli i da se sudarate.igra, ja tebi ti meni.....45 min nicega.ni korner izveli niste.kao da vam je gvardiola trener.zato ste tu gde jeste.hajd sad lagano kuci.

  • hmmm

    2. jul 2018 | 03:37

    Dosadni ste i antipaticni sve do jednog. Bas mi je drago, IDEMO RUSIJA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA