Hrvatu preti suspenzija zbog političke poruke koja je razbesnela Rusiju! FIFA pokrenula postupak protiv Domagoja Vide (VIDEO)

Stub odbrane "kockastih" bi nepromišljenim gestom moga da oslabi svoj tim za duel za finala

  • 41

Međunarodna fudbalska federacija pokrenula je istragu protiv hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide zbog poruke koju je imao nakon meča četvrtfinala Svetskog prvenstva i pobede protiv Rusije.

- FIFA istražuje različite navode koji su pristigli nakon meča i prikupljamo eventualne dokaze u vezi sa ovim slučajem. Dok ne prikupimo sve podatke i ne procenimo o čemu se tačno radi nećemo dalje komentarisati - saopšteno je iz FIFA.

Domagoj Vida je nakon meča sa Ognjenom Vukojevićm u video poruci pobedu posvetio Dinamu iz Kijeva Ukrajini, što zbog odnosa između Rusije i Ukrajine može da se shvati kao provokacija sa političkom konotacijom.

Vida je bio svestan kako će Rusima ova poruka da izgleda, a oni su, blago rečeno bili besni zbog njegove poruke. Hrvat je i pored toga rekao to što je rekao, a onda je to pokušao da ublaži rečima da poruka nije politička već da u Ukrajini ima mnogo prijatelja. To što je dodao da je sve šala i da voli ruski narod nije mnogo pomoglo.

Disciplinski propisi FIFA ne dozvoljavaju bilo kakvo mešanje politike i sporta i predviđa suspenziju ili novčanu kaznu za izlete takve vrste. Tako su prethodno tokom Mundijala novčano bili kažnjeni reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, koji su posle golova protiv Srbije provocirali tako što su slavili golove prikazujući simbol albanskog orla.

Ipak, za to su kažnjeni samo novčano, a videćemo kakva će biti sankcija Vide, čiji nepromišljen gest mogao da ga košta polufinala, čime bi Hrvatska bila značajno oslabljena bez glavnog stuba odbrane, ali i čoveka koji iz prekida može da postigne gol i reši meč, kao što je to uradio i protiv Rusije u produžecima.

VIDEO: Pogledajte kako su navijači Hrvatske podivljali posle gola protiv Rusije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČAPAJEV

    8. jul 2018 | 18:59

    Ma necu mu nista biti Vrana vrani ne vadi oči. Ista je to bagra

  • ja

    8. jul 2018 | 16:37

    Tim gestom pokazuju kakav su narod,glume zrtve,a prvi provociraju.

  • pravda

    8. jul 2018 | 16:36

    Svaka provokacija na politickoj osnovi treba biti suspendovana,jer sport i politika ne treba da se mesaju,pogotovo ako u timu imate i Srpskih igraca jer ni oni se ne osecaju ugodno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA