≫ 

HNS saopštenjem "odbranio" reprezentativce posle upozorenja FIFA!

Fudbaleri su prošli bez značajnijih posledica

  • 2

Posle incidenta u kojem je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida, posle proslave plasmana svoje selekcije u polufinale Svetskog prvenstva, vikao "Slava Ukrajini" reagovala je Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija, ali i fudbalski zvaničnici u Hrvatskoj. 

>>> Hrvatski fudbaler izazvao diplomatski incident i razbesneo Ruse uzvikom iz svlačionice (VIDEO)

FIFA je donela odluku da opomene Vidu i Vukojevića, a štoper Bešiktaša je naglasio da nije želeo da pošalje političku poruku, što je bio i osnov da se oglasi Fudbalski savez Hrvatske saopštenjem u kojem brani svoje fudbalere i, ujedno, ih opinje da se "uzdrže" od slanja bilo kakvih poruka koje mogu imati političku konotaciju.

VIDEO: Veliko slavlje na Trgu Bana Jelačića nakon plasmana Hrvatske u polufinale Mundijala

Nakon četvrtfinalnog duela Svetskog prvenstva između Rusije i Hrvatske u Sočiju, hrvatski reprezentativac Domagoj Vida i saradnik stručnog štaba Ognjen Vukojević poslali su putem društvenih mreža poruke namenjene prijateljima u Ukrajini – gde su proveli značajan deo igračkih karijera – zbog kojih im je Disciplinska komisija FIFA izrekla disciplinsku meru upozorenja, na temelju čl. 4/2 i 5/4a Propozicija takmičenja.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) naglašava kako su izrečene poruke bile isključivo odgovor na brojne poruke podrške koje su im stizale iz Ukrajine tokom Svetskog prvenstva, s obzirom na dubok trag koji su Domagoj Vida i Ognjen Vukojević ostavili u toj državi tokom svojih klupskih karijera, braneći boje kijevskog velikana Dinama. Nezavisno od toga, HNS upozorio je Vidu i Vukojevića, kao i ostale reprezentativce, da se u budućnosti suzdrže od bilo kakvih poruka koje mogu biti interpretirane u političkom kontekstu, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    8. jul 2018 | 22:37

    Ako ga vec nece iz FIFA-e da izbace nek mu Rusi otkazu gostoprimstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA