≫ 

Fudbaleri Hrvatske dobili novi nadimak od predsednice države!

Zaboravite na Vatrene, Kockaste, Šahovničare....

  • 16
Kolinda Grabar Kitarović Foto: Tanjug/AP

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pronašla je novo ime za fudbalere svoje zemlje koji su pobedom nad Engleskom ušli u finale Svetskog prvenstva u Rusiji. 

>>> Zašto Hrvati nose vateprolo kapice na fudbalskim utakmicama? (VIDEO)

Tako je tim koji će se u nedelju suprotstaviti Francuskoj, kako prenose hrvatski mediji,  nazvala "Dalićevi vitezovi". Zanimljivo je da upotrebila reč vitezovi, kad Hrvati nikada nisu imali vitezove, već Srbi još od pre Kosovskog boja.

- Ova generacija Dalićevih vitezova nadmašila je generaciju Ćirinih sinova, koji su bili ponos Hrvatske, i verujem da će i ova generacija biti ogroman ponos i uspeh - istakla je Grabar-Kitarović i dodala:

- Moramo iskoristiti ovaj trenutak optimizma i pokrenuti pozitivne procese u Hrvatskoj i verujem, temeljem razgovora sa drugim državnicima u Briselu i ekonomskim analitičarima, da može dovesti do ekonomskog uzleta ako ovu situaciju dobro iskoristimo - naglasila je hrvatska predsednica.

Zanimljivo, kolinda je naglasila da je kockasti dres već pripremila kao poklon za predsenika Francuske Emanuela Makrona i objasnila da je isto uradila i sa Vladimirom Putinom, pre meča sa Rusima.

VIDEO: Predstavljamo reprezentaciju Hrvatske u 2 minuta:

VIDEO: Ludilo u Hrvatskoj! Trg bana Jelačića "eksplodirao" posle pobedničkog gola Hrvatske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    13. jul 2018 | 16:03

    Нису имали ни хајдуке, па им се чувени клуб тако зове. Историјом се не могу похвалити, јер позитивну немају. Само злочини стоје иза ње. Логично је да се "ките туђим перјем". Не знају они шта је то витез и витештво...

  • Huskac kvazi novinar

    13. jul 2018 | 17:29

    Hrvati su srbi. Nikad nista nisu imali.

  • Srbin -in

    13. jul 2018 | 18:34

    Gledajući polufinalnu utakmicu, Hrvatska-Engleska, po prvi put nisam ni za koga navijao, po prvi put i na ovom svetskom i u životu uopšte. Prosto neznam koga manje gotivim, pa mi je bilo sve-jedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA