≫ 

Ovako je skovano francusko zlato: Pojavio se video Dešamovog govora na poluvremenu finala, samo jednom instrukcijom je objasnio ko je gazda na terenu (VIDEO)

"Samo je dajte Embapeu", u četiri reči selektor Trikolora je preneo igračima kako da razmišljaju kad imaju loptu u nogama

  • 9

Kažu, dogovor kuću gradi, a u slučaju novih svetskih prvaka Francuza jedan od ključnih za osvajanje pehara desio se u svlačionici na poluvremenu finala sa Hrvatima.

Kamere su bile prisutne na "sastanku" Dešana sa fudbalerima, pa sada čitav svet može da vidi kako je skovana taktika za pobedu koja će ostati upisana u anale svetskog fudbala.

Imali su Francuzi 2:1 iz prvog poluvremena, ali ne i igru koja je obećavala, pa je trebalo napraviti korekcije. Dešan je zato podigao glas i dao jasne instrukcije igračima pred nastavak duela.

- Slušajte me! - obratio se selektor Francuza igračima, koji tek što su posedali na svoja mesta u svlačionici da predahnu od žestoke borbe sa hrvatskim igračima.

>>> Francuski fudbalski fenomen poklonio 440.000 evra u dobrotvorne svrhe nakon osvajanja Mundijala! (FOTO)

Dešan im je upravo skrenuo pažnju na fizikalije i "mušku" igru koju koristi rival.

- Da li ste videli? Koriste laktove i svoja tela. Okrenuti su od gola, nisu opasni, ne dirajte ih napred, kontrolišemo ih. Šta oni rade? Uglavnom, izuzev sporadičnih dijagonala, direktno gađaju Mandžukića. On odigrava glavom, prima na grudi ili je kontroliše nogom. Budite oprezni oko njega. Može nam napraviti problem u skoku, samo obratite više pažnju na njega. Ne budite statični, morate odmah da reagujete, zatvorite ga - pokazao je Dešan i pokretima tela svojim igračima kako da se postave.

- Razmišljajte o tome - dodao je, pa nastavio.

- Ne otežavajte sebi, oni napadaju, agresivni su, videli ste sa kakvom energijom igraju. Igrajte što jednostavnije moguće. Kad imate loptu, ako je neko na vama, a drugi nailazi, samo predajte loptu - što brže. Dajte je Kilijanu. (Embapeu) - ovo poslednje u instrukcijama Dešama zapravo je i suština francuske igre napred - dati loptu najboljem i najbržem.

Na kraju snimka kamera "šeta" po igračima koji, ili ćutke sede duboko koncentrisani, ili bodre sebe i saigrače...

Pogledajte govor Dešama pred konačni obračun sa hrvatskim timom u drugom poluvremenu meča koji je Francuska na kraju dobila sa 4:2.

VIDEO: Šampioni sveta stigli kući! Više od milion ljudi pozdravilo "galske petlove"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA