≫ 

Del Potro je gubio sa 2:0, nije mogao da diše i jedva je stajao na nogama, a onda je čuo NJIH i napravio najveći preokret u istoriji tenisa! (VIDEO) (FOTO)

Telo ga nije slušalo u duelu protiv Tima, ali jeste srce, a ono je reklo ''igraj do kraja, izdrži, možeš da pobediš''

  • 9

Kakvo srce ima Huan Martin Del Potro! Argentinski div iz Tandila je napravio jedan od najvećih preokreta u istoriji tenisa, a ujedno i odigrao jedan od najspektakularnijih mečeva u osmini finala US opena, gde je savladao Dominika Tima sa 3:2 (1:6, 2:6, 6:1, 7:6, 6:4).

>>> Del Potro se celu karijeru muči sa povredama, pa se obratio Novaku bratskim savetom: Uživaj u životu!

Del Potro je gubio sa 2:0 u setovima, imao je zdravstvenih problema i suočavao se sa dve meč lopte, ali je sve to prebrodio uz pomoć fanatičnih argentinskih navijača, koji su ga nosili do trijumfa.

Oni koji su imali sreću da ostanu budni kasno posle ponoći mogli su da gledaju pravi teniski triler, kakav samo tenis može da režira.

Nije ovo bio samo običan preokret gde je jedan teniser od 0:2 uspeo da dođe do pobede. Razlog je Del Potrovo stanje u prva dva seta, zbog kojih su mnogi mislili da je meč gotov i da je samo pitanje vremena kada će ga predati. Zbog toga, ovaj meč bez ikakvih problema može da konkuriše za jedan od najvećih preokreta ikada viđenih u istoriji tenisa.

Foto: AP/Tanjug

Argentinac je jedva stajao na nogama u prva dva seta, mučio se da dođe do daha, i videlo se da nešto s njim nije u redu. Sa druge strane 6. nosilac turnira je bio neumoljiv, udarao je besprekorno i dominantno je počistio Argentinca sa terena u prva dva seta.

Del Potro je pozvao lekare u pomoć, dobio je određene lekove kako bi prebrodio krizu i zatim se ipak vratio na teren, iako su mnogi sumnjali da će biti u stanju. Tada je sa tribina krenuo uragan argentinskih navijača, koji su u transu počeli da navijaju, kao na fudbalskoj utakmici. ''Ole, ole, ole, Delpo, Delpo'', orilo se na Grend standu kompleksa US Opena.

Zažalili su verovatno i organizatori što ovakav meč nisu stavili na centralni teren Artur Eš, već na treći po veličini, jer je viđena epska bitka.

Del Potro je rano napravio brejk u trećem setu i neočekivano lako ga je dobio, a utisak je bio da se i Tim malo opustio. A zatim je u četvrtom došlo do neviđene drame. Tim je prvi napravio brejk i poveo je sa 5:2. Servirao je za trijumf, ali tada Del Potro vraća brejk i nastaje totalna ludnica na stadionu. Zatim, pri vođstvu od 6:5, na servis Del Potra, Tim dolazi do dve meč lopte, ali je Argentinac sa dve bombe iz servisa ostao u igri i došao do tajbrejka, koji je dobio dominantno sa 7:1.

Foto: Tanjug/AP

I poslednji set doneo je veliku borbu, ali je Del Potro bio sigurniji na svoj servis. Nije iskoristio tri vezane brejk lopte u 6. gemu, ali zato jeste u 10. Baš kada je Tim servirao za ostanak u meču. Usledilo je veliko slavlje Del Potra i Argentinaca na tribinama.

- Igrao sam jedan od najepskijih mečeva u mojoj karijeri ovde na US openu, koji je moj omiljeni turnir, pred velikim brojem publike. Ne znam kako sam bio sposoban da pobedim ovaj meč. Bio sam bolestan poslednja dva dana i pokušao sam da igram najbolje što mogu. Kada sam video kako publika navija za mene, pokušao sam da se osećam bolje. Borio sam se ovako zbog tih ljudi.

Foto: Tanjug/AP

- Razmišljao sam da predam meč sredinom drugog seta jer nisam mogao da dišem, nisam mogao dobro da se krećem, a Dominik je tako lagano dominirao u meču. Ali onda kada smo počeli treći set, napravio sam brzo brejk i kasnije posle 20 minuta dobio meč. Zatim se mnogo promenila priča. Počeo sam da vidim publiku. Crpeo sam energiju od navijača. To je ono što sam uradio na kraju, samo sam nastavio da se borim. Nisam odustao ni za jedan poen od trećeg do poetog seta. Bio sam spreman da dobijem meč u tom momentu - rekao je Del Potro posle meča.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Rodžera Federera, koji je bio siguran u duelu protiv Filipa Kolšrajbera sa 3:0 (6:4, 6:2, 7:5).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    5. septembar 2017 | 08:27

    Bravo momak. Sve čestitke.

  • Putin R.S

    5. septembar 2017 | 08:05

    Bravo DelPo. Zati si ti jedan od mojih favorizovanih sportista. Jedan je u penziji, drugi ne igra do kraja godine i upravo dobio cerkicu, Ibra se oporavlja...

  • Владо

    5. septembar 2017 | 07:59

    Одличан меч, свака част за Аргентинца.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA