≫ 

Misterija zvana Đoković posle 182 dana pauze: Ostao bez 10 miliona evra, ali je zato dobio novi motiv! (FOTO) (VIDEO)

Novak se posle 6 meseci pauze vraća na teren

  • 9
Novak Đoković, novac pare Foto: Guliver/Justin Setterfield/Getty Images, Pixabay

Jednog od najboljih tenisera današnjice Novaka Đokovića gledaćemo ponovo na egzibicionom turniru „Taj-brejk tens” u Melburnu, prvi put posle 182 dana, odnosno posle 6 meseci pauze.

Ovaj turnir poslužiće kao idealna prilika nekadašnjem broju 1 svetskog tenisa da proveri, pre svega, stanje lakta zbog kojeg je morao na višemesečnu pauzu, kao i trenutnu formu pred prvi Gren slem sezone.

>>>Brada od sedam dana, novi imidž Đokovića za Australiju: Novak prvi put uslikan u Melburnu! (FOTO)

Prethodnih dana u nekoliko navrata srpski teniser je potvrdio da je spreman za povratak na teren, a na društvene mreže je postavio snimke sa svojih treninga. Ipak, kako je juče zatvorio trening u Melburnu za medije, ponovo se povela debata o njegovom učešću na Australijan openu.

I jedno je sigurno, verovatno ni sam Novak nije u stanju da predvidi šta ga čeka ove sezone.

- Proteklih godinu i po dana, koliko me muči lakat, izgledali su kao vožnja roler kosterom. Nikad ranije nisam imao bilo kakvu operaciju, nikad nisam imao povrede koje su me odvajale od tenisa toliko dugo - rekao je Đoković nedavno u jednom intervjuu.

Godina za nama jedna je od najturbulentnijih ikada za bivšeg broja 1. Dobijao je, gubio, mučio se, tugovao i radovao....

DOBAR POČETAK PA NAGLI PAD

Foto: Tanjug/AP

Posle odličnog starta sezone i titule u Dohi usledio je prvi Gren slem sezone, Australijan open. Došao je kao prvi favorit za osvajanje sedme titule, čime bi srušio još jedan rekord, kao jedini kome je to pošlo za rukom, ali.... uspeo je da stigne samo do 2. kola kada ga je Uzbekistanac Denis Istomin eliminisao sa turnira.

Bio je to prvi put da Novak na Gren slemu gubi od igrača koji je van liste 100 najboljih tenisera sveta. Takođe, prvi put od 2007. godine nije igrao makar u četvrtfinalu ovog turnira. Problemi su počeli, a ni kasniji turniri u Meksiku i Indijan Velsu, gde je ispadao u 3. i 4. kolu nisu davali signal da nešto može da se promeni na bolje.

Loši rezultati upalili su crvenu lampicu. Nešto je moralo da se menja. Izbor je pao na kompletan stručni štab, osim, od javnosti kritikovanog, Pepea Imaza koji je ostao uz Đokovića.

Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

- Tražim pobedničku iskru - bilo je Noletovo obrazloženje za odlazak Marijana Vajde, trenera koji je od samog početka bio deo pobedničkog tima.

Ipak, lična šok terapija koju je primenio nije dala željene rezultate. Iako su tračak nade bili polufinale Madrida, koje je izgubio od Nadala, drugo mesto u Rimu i jedini turnir na travi, ne računajući Vimbldon, koji je osvojio u Istbornu, četvrtfinale Rolan Garosa i poraz od Dominika Tima, kao i Vimbldon posle koga je Novak 26. jula konačno objavio da će propustiti ostatak sezone zbog povrede lakta.

- Preskačem pola godine, nije lako, ali ću imati vremena za svoje telo i da sastavim tim ljudi koji će biti uz mene za sledeću sezonu. Imaću vremena i da se posvetim igri, da usavršim segmente igre natenane, bez žurbe. Posvetiću se napredovanju - saopštio je na konferenciji za novinare u Beogradu.

 NOVAK PROPUSTIO BORBU ZA 10 MILIONA EVRA

Foto: Tanjug/AP

I zaista, do kraja godine ga nije bilo. Povreda lakta i odluka da pauzira 6 meseci kako bi zalečio nezgodnu povredu značila je neigranje na US openu, kao i ostalim turnirima iz serije 1000, uključujući i završni Masters u Londonu. Tako je ostao bez potencijalnih 10,1 miliona evra koliko bi mogao da zaradi osvajanjem glavnih turnira do kraja godine. Na sve to, prvo je ispao sa liste desetorice najboljih tenisera sveta i trenutno zauzima 12. mesto.

Izgubio je novac, volju za nadmetanjem, posle deset godina ispao je iz TOP 10 najbolji tenisera na svetu, promenio je stručni štab.

Glavni krivac bio je delimično Pariz jer je posle osvajanja Rolan Garosa 2016. godine došlo do prezasićenja pa je na povredu lakta je gledao kao znak sa neba da treba da pauzira, što je više puta isticao. Posvetio se isključivo porodici i sebi. Novac ga nije previše zanimao.

- Koliko je meni sve donelo sreće, toliko me iscrpelo. Tražio sam sebe, motivaciju, bile su tu OI, US Open i finale... Dobijao sam tada još znakove, kao da mi je Bog sad dao znak, da li je bilo dobro da odmah pauziram... To je period kada sam upoznavao sebe na drugi način. Tražio sam da se povežem sa tenisom suštinski. Izgubio sam to posle Rolan Garosa.

ŠTA JE DOBIO - TARA, AGASI, LA KOST

Iako je naizgled mnogo izgubio profesionalno, na privatnom planu je imao sjajnu godinu, prinova je stigla. Jelena i Nole, postali su roditelji po drugi put, rodila se ćerkica Tara.

Takođe, formiran je novi tim. Šef stručnog štaba Novaka Đokovića u ovoj sezoni biće legenda svetskog tenisa Andre Agasi. U timu će se još nalaziti Argentinac Ulises Badio, u ulozi fizioterapeuta, i Italijan Marko Paniki, novi kondicioni trener, kao i bivši teniser Radek Štepanek:

- Andre je predložio da kontaktiram Radeka i sugerisao da nam se pridruži, što je još jedan od razloga zbog kojih sam siguran da će njih dvojica odlično da sarađuju. Nova sezona samo što nije počela, a čeka me dugačak put ka povratku na ono gde sam stao. Svesni smo da je potrebno da idem korak po korak i da nigde ne žurim. Osećam se bolje i jedva čekam opet da zaigram - istakao je Ðoković.

Foto: AP/Tanjug

U godini za nama Srbin je potpisao novi sponzorski ugovor sa kompanijom La Kost, počeo je da trenira sa novim reketom koji testira i sa kojim bi trebalo da se oslobodi pritiska na zglobu koji je i dalje u fazi oporavka.

NEKI NOVI NOVAK

Pored svega, dobio je i mnogo vremena, kako za oporavak, tako i za uživanje, što je i te kako znao da iskoristi.

Sa reprezentativcima Srbije

 
Dinner with friends ✌️😊Објава коју дели Bogdan Bogdanovic (@bogdanbogdanovic) дана

Mika Hakinen, legendarni šampion Formule 1 vozio našeg najboljeg tenisera kroz Monte Karlo u Meklarenu P1 koji vredi milion dolara

Sa sinom...

 
Observing the world with the eyes of a two year old brings so much colour to it... #familytime 🌸🌈☀🌞Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана

Kada se sve sabere i oduzme iza Novaka Đokovića je jedna od najburnijih godina ikada. Svakako pozitivno je da je posle svega najavio dobre partije.

-  Raduje me da naletim na nekog od prvih nosilaca u ranim kolima, jako me to raduje. Treba da se konsultujem sa celim timom i svi će da kažu mišljenje o programu, da vidimo kako će rehabilitacija proći, videćemo optimalni broj turnira, da se ne bi vratila povreda, cilj je da pružim najviše na grend slemovima i drugim najvećim turnirima.

Sve u svemu, poslednjih  6 meseci Novak Đoković je van terena dobijao, na terenu gubio i kako je i sam umeo da kaže, čeka ga novi početak. Svi u Srbiji se nadamo, jači i uspešniji nego ikad. Prvu priliku imaće u noći između utorka i srede na turniru u Melburnu, a onda sledi ono glavno - prvi gren slem sezone i borba za 7. titulu na Australijan openu od 15. do 28. januara. Srećno Nole!

Daljinac

(Saša Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka R.

    9. januar 2018 | 23:33

    Nole ti di sportas sa najvecom harizmom!!a o gubljenju novca sto pisu ti si zauzvrat dobio cerkicu i prosirio porodicu !!Care to je najveci uspeh!!SRECNO NOLE CARE I DASI NAM ZUV I ZDRAV!!NOLE MI TE VOLIMOOOOO..

  • Ante

    9. januar 2018 | 21:10

    Nole, samo penzija i uživaj sledećih 60 godina u Igalo ili Vrnjačku banju, sa sportom je završeno!!

  • Rilex

    10. januar 2018 | 01:13

    KRALJINA !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA