≫ 

Da li ste primetili da Nole servira drugačije? Šta smo još videli na prvom meču Đokovića posle šest meseci pauze! (VIDEO)

Srpski teniser se trijumfalno vratio na teren posle 182 dana pauze i počistio Dominika Tima

  • 10

Niko nije manje očekivao od Novaka Đokovića na prvom meču sem da presliša petog igrača sveta Dominika Tima sa  6:1, 6:4 za 64 minuta igre.

Surova dominacija jednog od najboljih igrača sveta pokazuje da se dobro oporavio od povrede lakta.

Svi su sa zebnjom očekivali kako će izgledati njegov prvi meč sećajući se oni poslednjih od pre šest meseci kada se mučio sa svim elementima igre, što je i logično s obzirom na to da je imao povredu.

Šest meseci je prošlo od mog poslednjeg meča, a iako ovo nije zvaničan turnir, zadovoljan sam kako sam odigrao meč - izjavio je dvanaestostruki gren slem šampio

Sada je situacija drugačija. Novak se vratio osvežen, nasmejan, skoncentrisan i ponovo pokazuje one atribute koje je imao kada je bio na krvou sveta.

1. SERVIS

Đokovićev servis je bio na vrhunskom nivou, vrlo siguran ubojit bez puno grešaka.  Činjenica je da je malo promenio servis i da u odnosu na ranije ne skače toliko unapred i u vis. Da je mnogo snažniji i eksplozivniji kod servisa i da je veoma stabilan, što je očigledno da je radio dosta na ovom segmentu tokom pauze.

Ovoga puta je serirao ubojito, ali bez skakanja u polje toliko. Nole je imao samo tri neiznuđene greške u prvom setu u kojem je slomio rivala za 21 minut.

2. SAMOPOUZDANJE

Iako dolazi posle pauze i posle povrede naš as je pokazao vrhunsku koncentraciju i samopouzdanje jer nije padao čak ni kada je protivnik imao nekoliko brejk lopti. Sa druge strane sam je napravio nekoliko brejkova u odlučujućim momentima gema

Foto: Guliver/Daniel Pockett/Getty Images

3. OSMEH

Zaštitni znak dvanaestosturkog osvajača Gren Slema je uve bio osmeh. Nole je sa osmehom igrao svaki meč, čak i kada je gubio znao je da se nasmeši i da tako ohrabri sebe za naredne poene.

Foto: Guliver/Daniel Pockett/Getty Image

4. KRETANJE I AGRESIVNOST

Novak je zadržao svoj prepoznatljivi stil mačke, koja vreba plen. kretao se po terenu lako i bez ikakvih opterećenja stizao sve lopte. Bio je izuzetno agresivan kod riterna, kao i na mreži što je samo pokazalo njegovu "glad" za igrom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka R.

    10. januar 2018 | 13:19

    Nole ti si ponos moj i Srbije!!Glavu gote i neslusaj nehativce ...tvoja porodica je broj 1.. MI TE VOLIMO NOVACE IMAS LAVLJE SRCE I HARIZMU POZITIVNU!!srecnp Care !!

  • Гаврило Принцип

    10. januar 2018 | 13:55

    Cвака Част !

  • BELGRADE

    10. januar 2018 | 12:06

    5. na svetu i misli tu mu je mesto.Isto mnogi..A sa kad sevratio ON nikom više nije dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA