≫ 

Pisali su da sam pohlepan i da radim za svoj interes: Novak snažno demantovao priče zapadnih medija i poslao jaku poruku! (VIDEO)

Srpski tenise se posle prve pobede na Australijan openu oglasio i povodom napada anglosaksonskih medija na njega

  • 19

Dugo očekivan povratak Novaka Đokovića na tenisku scenu “proizveo” je i  dugo očekivanu konferenciju za medije posle prvog zvaničnog meča na uvodnom Grend Slemu sezone.

Đoković je lako preskočio prvu prepreku u vidu Donalda Janga sa 3:0

Prisutne predstavnike “sedme sile” je interesovalo izuzetno puno tema od toga kako se osećao povodom današnjeg meča i njegove simbolike do “vrućih tema” izvedenih iz raznih interpretacija sadržaja sastanka igrača i Igračkog saveta asocijacije profesionalaca i organizatora ATP turneje  koja je dominirala “žućkastim” stubcima anglo-američke štampe.

>>> Zaradio je 100 miliona, a hoće još novca: Englezi napali Đokovića pred start Australijan opena!

U pogledu onoga što se dešavalo na “kontroverznom” sastanku igrača, Novak je želeo da ostane– kratak i jasan:

-Primio sam k znanju da je jedan broj medija znatno izobličio interpretacije zbivanja i tema pokrenutih na sastanku igrača i igračkog saveta  a da sam ja opisan i kao pohlepan i da delujem iz sopstvenog interesa.

- Jednostavno, igrači nemaju puno prilika tokom sezone da se skupe i razmatraju teme koje su od važnosti za njihove karijere, uslove nastupa, život uopšte.

Foto: Tanjug/AP

- Upravo to smo uradili popričali među sobom o onome što nam je bitno. Iza ovog sastanka nisu bili nikakvi zaverenički motivi, a njegov cilj nije bio da se priređuje bojkot takmičenja.

- Nismo imali advokata u našem društvu, nismo razmatrali pravljenje neke posebne unije igrača. Svi mi činimo najviše što možemo iz naših uloga  ja kao predsednika Saveta, Krejg Tajli kao direktor Australijen Opena, igrači, organizacija ATP turneje  i ne možete suditi o ovom pitanju tako što ćete tražiti komentare samo jedne strane.

- Zbog toga i ne želim dalje da komentarišem ovu temu i sadržaj koji se pojavio u medijima povodom našeg – ponavljam, redovnog sastanka  jer je evidentna tendencija da se izjave plasiraju van šireg konteksta – a za čije realistično sagledavanje je potrebno čuti više izvora, - odlučno je podvukao Đoković.

Foto: Tanjug/AP

O današnjem meču i pripremama za njega, Novak je rekao sledeće:” Drago mi je da se nisam osećao “zarđalo” danas na terenu, i da sam uspeo da ostvarim cilj i pretočim sve pozitivno iz odličnog pripremnog perioda u nastup protiv Janga. Iako je ovo bio događaj koji je pobudio puno emocija u meni, znao sam da ću morati da se dobro koncentrišem i usresredim na zadatke koje će igra nametnuti – i drago mi je da sam u tome uspeo.”

- Veoma sam zadovoljan što mi se ukazala prilika da se takmičim u Melburnu jer pre samo 2 nedelje nisam bio siguran da će se to desiti. Normalno je bilo to da sam osećao određenu napetost u pogledu fizičkog stanja – tačnije da li ću imati probleme sa laktom tokom meča  ali sam zadovoljan kako je sve prošlo.

- Da budem jasan  oporavak od povrede nije na 100%, ali sam i dalje sproveo ono za šta smo se pripremali na treninzima i ostvario ovu bitnu pobedu.”

- Od elemenata svoje igre – najviše sam zadovoljan sa drugim servisom; plasmanom duboko u servis-polje, jačinom. Prvi servis mi je oscilirao nešto više nego što sam to želeo – ali, dobro, želeo sam da sve sa dosadašnjih treninga pretočim u današnji meč – uz neophodni fokus ka igri, bez obzira na emocije koje okružuju moj povratak. Moraću još da se navikavam na promenjenu mehaniku servisa, ali dobro. Osim propuštenih pet meč lopti – nije bilo puno toga što mi se nije svidelo u mojoj igri danas,” rezimira Novak.

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Melburna, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    16. januar 2018 | 12:06

    Osvajas garant osjecam intuicija idemoooo

  • Ratomir

    16. januar 2018 | 11:56

    Ti si jedna od retkih svetlih tacki u ovom momentu vezanih za ovu zemlju

  • Zlata

    16. januar 2018 | 13:34

    Nole samo napred. Svi smo uz tebe, a to sto te napadaju neka ti bude veci podstrek da se uzdignes do visina, a time i svoju zemlju. Ne obaziri se na zlobnike bez obzira da li to dolazi sa zapada (namerno pisem malo z) ili od domacih zlobnika. Idemo u nove pobede. Ziveo Nole i Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA