≫ 

Đoković citirao Slobodana Miloševića zbog devojčica koje su vrištale iz publike, dok je davao izjavu posle meča (VIDEO)

Najbolji srpski teniser bio je raspoložen posle pobede nad Gaelom Monfisom u 2. kolu Australijan opena

  • 24

Pogledajte najpre najbolje poteze sa meča Novaka Đokovića i Gaela Monfisa.

Novak Đoković je preživeo pravi pakao u 2. kolu Australijan opena. Ne samo zbog ozbiljnog otpora i izgubljenog seta od strane Gaela Monfisa, već pre svega zbog nehumanih uslova za igru gde je bilo 40 stepeni po najvećem australijskom suncu.

>>> Đoković preživeo pakao od 40 stepeni, Monfis nije! Srbin posle vatrenog duela ide u 3. kolo Australijan opena! (FOTO) (VIDEO)

Prvo pitanje Džima Kzurijera po završetku meča bilo je vezano za uslove za igru i paklenu vrućinu na terenu, gde se Monfis slabije snašao.

Foto: Tanjug/AP

- Obojica smo patili na terenu, bili su brutalni uslovi, naročito u prvih sat i po. Znao sam da će biti veliki izazov za obojicu. Gael je jedan od najvećih atleta, ako ne i najveći u našem sportu. Mnogo toga vraća u teren, ima snažan servis i težak je protivnik. Mučio se u drugom i početkom trećeg seta, videlo se da nije u najboljem stanju, a posle je bila teška borba - rekao je Novak posle trijumfa nad Monfisom.

- Lepo je vratiti se na Rod Lejver Arenu ponovo, hvala vam na podršci tokom meča - rekao je Novak i izazvao ovacije publike.

Foto: Tanjug/AP

Novak je upitan i o stanju lakta, za koji ističe da i dalje nije potpuno spreman, ali da napreduje i da mu u tome pomaže vera u sebe.

- Možeš da me pitaš šta hoćeš, ali u svlačionici. I dalje lakat nije 100%, ali napreduje. Imam veru u sebe, znam za šta sam sposoban, kada izađem na ovaj teren imam specijalna osećanja, jer znam šta sam sve prošao i ovo je za mene najuspešniji teren u karijeri - pričao je Novak, dok je nekoliko devojčica vrisnulo ''Novače, volimo te''.

- Volim i ja vas - usledio je munjevit odgovor Novaka u stilu Slobodana Miloševića, što je izazvalo smeh Rod Lejver Arene.

Novak u Australiji juri rekordnu 7 titulu i može da postane najbolji svih vremena kada je u pitanju prvi Gren slem turnir.

Australijan open igra se za nagradni fond od 43,2 miliona dolara i Novak u slučaju da ga osvoji može dodatno da uveća svoj bankovni saldo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    18. januar 2018 | 11:13

    Legedo svetskog tenisa

  • ŠEVA

    18. januar 2018 | 10:32

    Novače tvrdim da je ovo tvoj turnir i sedma titula AO bravo junačino.

  • Čika Jova

    18. januar 2018 | 10:11

    Bravo Nole, pokazao si želju, znanje, spremnost pa se nadamo da ćeš biti kao u najboljoj formi i vratiti ono što ti pripada broj 1. Oborio si mnoge rekorde, ali, tek ćeš ih obarati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA