≫ 

Beker izašao “na crtu” celom Novakovom timu: Srbin, Amerikanac i Nemac, zezali su se kao u vicu (FOTO) (VIDEO)

Sjajno zezanje i boćanje nekadašnjeg šefa stručnog štaba našeg šampiona sa svim članovima “tima Đoković” na treningu; publika i akteri oduševljeni, jedva se rastali

  • 6

“Vrcala je šala” na današnjem treningu Novaka Đokovića, pred nimalo izvestan meč protiv koreanca Čunga. Da je “Tim Đoković” složan, harmoničan i dobro raspoložen u Melburnu uverilo se preko hiljadu posmatrača jednočasovnog zagrevanja protiv dvojice australijskih juniora (istovremeno), a naročito “specijalni gost iznenađenja” na terenu broj 16 – niko drugi do bivši trener Boris Beker.

>>> Đoković uz pesmu kultnog benda proslavio pobedu nad Špancem: Obožavam ih, oni su, jednostavno, besmrtni (FOTO)

Veliki rival i prijatelj aktuelnog Noletovog šefa stručnog štaba, Andre Agasija, nemačka teniska legenda je brzo “uletela u unakrsno zezanje” koje su druga dvojica “zakuvali”. Završivši uvežbavanje nekoliko udaraca sa linije i izlazak na mrežu, Novak je, na nemačkom, prokomentarisao: ”Eh, ne mogu ja tako lako kao neki, opale udarac sa osnovne linije i odmah izleću na mrežu (misleći na Bekera).” Kada je to preveo na engleski, Andre je bio srećan da se nadoveže: ”Da, a pre toga sledi onaj “mehanički” servis, sve sa klackanjem napred-nazad na petama…” i izvede smešnu imitaciju Borisove servisne mehanike, sve sa skoro padanjem “na guzu” posle klackanja.

“Da, ali slabe vajde od toga, jer bi me Novak prošao pasing-šotom!” nadovezuje se Beker.

Kako je u ovim situacijama najbezbednij ubaciti “treću osobu”, Andre se prisetio svog razgovora sa Pitom Semprasom: “Jednom sam ga pitao: koliko si blizu pobede, kada vodiš 2:0 u setovima i uzeo si prvi brejk. Pit je mirno rekao – mogu da je dodirnem. Eh, u mom slučaju je to moglo da znači još dva sata rovovske borbe. Nikad nisam lako dolazio do tog drugog brejka u takvim situacijama…”

Foto pravljen Motorola Moto Z telefonom

Najmlađi od prisutne “velike trojke”, Đoković, sjajno se zabavljao i dovodio publiku do oduševljenja raznim egzibicionim potezima, dobivši ovacije posle istrčavanja na više teških lopti, raspoređenih na razne delove terena. “Da su mi ovakve noge, znaš ko bi mogao da me pobedi na Seniorskoj turneji?” hvali svog pulena Andre.

Ubrzo zatim, na teren je istrčao i Štepanek da “udari neku”, i to razvezanih pertli. “Radek, veži te pertle, čoveče!” dovikuje mu tim. “Ma, navikao sam ja tako…” uverava ih “skakutavi” čeh. “Pa da, lako je njemu, on skoro i ne dodiruje tlo, a ruka mu ide ispred tela, šta god da radi na terenu…”pozdravlja njegovu agilnost Agasi.

>>> Novak silni ide dalje! Srbin "počistio" Španca, sledi mu korejska senzacija (FOTO)

Sledeća u zabavnom programu varijetea “Novak et fils”, prava poslastica za ekstatičnu publiku: Novak poziva Borisa da se pridruži celom timu na mreži, u partiji “teniskog boćanja”. Uz puno duhovitog karikiranja među sobom, Novak, Andre, Boris, Marko (kondicioni trener) i Uli (fizioterapeut) da uopšte nisu loši u ovoj tradicionalnoj francuskoj igri iz dokolice. U jednom trenutku, Novak preskače mrežu i kreće reketom da “sabotira” trajektoriju kretanja Ulijeve loptice na način na koji se to radi “metlom” u karlingu. Ipak, nije dovoljno uspešan u tome, i Uli dobija čvrst stisak ruke njegovog šefa kao nagradu za prikazano umeće.

I, za kraj, ono što se pamti za ceo život Novak uvodi dete-tenisera srpskog porekla da odigra sa njim nekoliko poena.

Mališa je spreman, “šeta Novaka” po osnovnoj liniji, a onda mu odigrava “drop šot” koji Nole jedva vraća. i trijumfalno smečuje poen na mreži. Slede ovacije svih prisutnih, a najglasnije od strane Marka, Andrea i Ulija, i mališa ulazi u krug za “timski otpozdrav” sa Novakovom ekipom. U tom trenutku, na terenu se pojavljuje i Grigor Dimitrov, spreman za svoj trening, uz Noletov pozdrav “Pa dobro, Griša, gde si ti?” i prisno se pozdravlja sa “južnim komšijom”.

Foto pravljen Motorola Moto Z telefonom

Odani ustanovljenoj manifestaciji timskog duha Novakov tim pravi “grupni zagrljaj”, odnosno molitvu na kraju odličnog treninga i druženja sa publikom. Važan meč čeka Novaka sutra, protiv momka koji je više puta izjavljivao kako je Novak njegov idol, ali koji je sjajnog Zvereva bukvalno “isprašio” za 6:0 u završnom setu jučerašnjeg meča. Takvi izazovi uvek imaju specifičnu težinu, a biti spreman za njih podrazumeva angažman baš svih potencijala koji igrač i njegov tim stvaraju na treninzima, pripremama, iz meča u meč. U tom smislu, prikazani timski duh i vedrina mogu samo da bude optimizam i uverenje u željeni ishod meča protiv Čunga po našeg asa. A da nije bio red na “Grišu” da se zagreje za jedan od najvažnijih mečeva u karijeri i dosadašnjeg Austrelijen Open, protiv nikad ozbiljnijeg Nika Kirijosa, Novak, Andre, Boris i momci bi se zezali i zabavljali još dugo…

(Specijalni izveštač iz Melburna, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA