≫ 

Čung predao Federeru: Nije imao snage da trči kao protiv Đokovića

Korejac je zbog problema sa žuljevima bio primoran da preda meč pri vođstvu Švajrca od 6:1, 5:2

  • 32

Rodžer Federer je u finalu Australijan opena! Hjeon Čung nije uspeo da pruži ozbiljan otpor najtrofejnijem Gren slem šampionu u svom debitantskom polufinalu i predao je meč u drugom setu zbog problema sa žuljevima.

Švajcarac je od starta nametnuo svoj ritam, oduzeo je Čungu čak tri puta servis i ubedljivo došao do prvog seta sa 6:1. Evidentno je već tada bilo da se Čung slabije kreće, a onda je zatražio medicinski tajmaut i shvatili smo da ima ozbiljne probleme sa žuljevima.

Foto: AP/Tanjug

Stisnuo je zube i pokušao da nastavi meč, ali je ubrzo ponovo izgubio servis, Federer je došao na korak od servisa za 2:0 u setovima, a tada je Čung shvatio da više ne može da se bori i predao je meč pri vođstvu Federera od 5:2 u drugom setu.

Čunga očekuje ozbiljan skok na ATP rang listi, a Federera borba za 20 Gren slem titulu u duelu protiv Marina Čilića u nedelju od 9.30 po vremenu u Srbiji.

VIDEO: Pogledajte šta je Đoković rekao o budućnosti svoje karijere

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    26. januar 2018 | 12:17

    Lepo su ga poredili mladi Djokovic poznat po predaji meceva. Ipak hteli mi to da priznamo ili ne Federer je najbolji u istoriji tenisa

  • Dragon

    26. januar 2018 | 10:51

    Nosio kineske patike

  • Snezana

    26. januar 2018 | 10:49

    Cunga Lunga pobegao sa terena kad je video svoju propast. Bas lici na Novaka sa pocetka karijere. Idemo gospodine Federer do trofeja, a ovi misevi neka beze! 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA