≫ 

Čilić vs Federer: Za koga će Srbi navijati u finalu Melburna?

Da li ćete navijati za Hrvata, ili pak hladnog Švajcarca, koji i nije tako dobar prijatelj Novaka Đokovića, za razliku od Čilića

  • 89

Za ovogodišnji pehar Australijan opena boriće se Rodžer Federer, najtrofejniji igrač u istoriji, i hrvatski teniser Marin Čilić.

Hrvat je prvi put u finalu Melburna, a iako smo očekivali da to bude Novak Đoković, kad već ne može on onda makar neko drugi sa Balkana. Federer je rutinski ušao u finale posle predaje Hjuona Čunga.

Čilić će pokušati da se domogne svog drugog Gren Slema (osvojio US open 2014.) ali mu neće biti lako protiv najboiljeg u istoriji. Međutim, hrvatski teniser je i sam priželjkivao Federera, jer je istakao da će protiv njega lakše do trofeja nego protiv Čunga.

Mislio je verovatno na psihološku rasterećenost, jer je sada Federer favorit na ovom duelu. Švajcarac je imao sreće pa je odigrao samo set i po u polufinalu jer mu je Čung predao, pa neće biti mnogo umoran za finale.

Videćemo kako će se Čilić snaći, ali svakako bi trebalo da ima podršku iz Srbije. Bez obzira na sve, on nam je bliži nego Švajcarac. Govorimo isti jezik, dolazimo sa istih prostora i imamo mnogo genetičkih veza sa Hrvatima.

Sa druge strane on je jedan od najboljih prijatelja Novaka Đokovića u svetu tenisa. Sigurno bi Nole najviše voleo da Marin osvoji ovaj trofej.

Takođe, Federer bi se osvajanjem titule izjednačio sa Đokovićem i Emersonom po broju trofeja (6) a to svakako niko u Srbiji ne bi želeo.

Čilić je prošle godine izgubio finale Vimbldona od Federera i to ubedljivo sa 3:0(6:3, 6:1, 6:4), ali to je trava, a ovo beton.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, biće sigurno i onih koji će navijati za Federera. U svakom slučaju biće zanimljiva borba, a s obzirom na to da je HRT odustao od prenosa finala, moguće da će i hrvatski navijači možda doći u Beograd za vikend pa lepo u nedelju ujutru da prate finale na našem eurosportu.

Ulaskom u njegovo sedmo finale u Australiji, odnosno rekordno trideseto u Open Eri, Federer je pretekao Đokovićevih rekordnih 6 finalnih nastupa ovde, ali bi se tek izjednačio sa njim i Rojem Emersonom po broju osvojenih titula (6) u slučaju konačnog trijumfa.

Da Rodžeru odgovara igra u Melburn Parku svedoči i informacija da je Australijen Open za njega najbolji Grend Slem u pogledu broja dobijenih mečeva (92, uz 13 poraza).

VIDEO: Evo kako je Đoković emotivno objasnio svoje ispadanje od Čunga i dalji tok karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreten Žujkić - penzioner

    26. januar 2018 | 11:29

    Da navijam za Cilica jer je dobar prijatelj sa Djokovicem?! Navijacu za Federera jer je najbolji u istoriji tenisa!

  • Logos

    26. januar 2018 | 12:16

    naravno za Federera, Švajcarci nas nikada u istoriji nisu ubijali kao ustaše, opet kod srba pileca pamet, a tu je i Arčibald Rajs, naravno....

  • Carcaris

    26. januar 2018 | 11:42

    Možeš da ga ne voliš (Federer), ali je gospodin što se tenisa tiče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA