Amerikanci su favoriti, a mi smo tu da dokažemo suprotno: Zimonjić optimista pred mečeve Dejvis kupa

Naši reprezentativci posebno ističu faktor publike u Nišu i pozivaju sve na teniski spektakl

  • 1

Najbolji teniseri Srbije su u Nišu gde ih od petka do nedelje očekuje duel sa Sjedinjenim Američkim državama u okviru 1. kola Dejvis kupa.

>>>Brutalna statistika Australijan opena: Najpopularniji teniser nije Federer!

Selektor Nenad Zimonjić na raspolaganju ima petoricu "orlova" Dušana Lajovića, Lasla Đerea, Nikolu Milojevića, Peđu Krstina i Miljana Zekića i kako kaže ne obazire se na to što su Amerikanci favoriti,

- Mi smo tu da dokažemo suprotno. Oni su favoriti samo na papiru, a mi imamo kvalitet da ih iznenadimo. I Dušan i Laslo su odigrali sjajno na šljaci prethodnih godina. Laslo je pobedio igrače poput Verdaska, Viktora Troickog, Lorencija...koji su odlični na toj podlozi - rekao je zimonjić i potom dodao:

- Ovo će za neke biti prvo iskustvo igranja za reprezentaciju kod kuće u Nišu, pred publikom koja je sjajna.  Ja bih iskoristio ovu priliku i pozvao publiku da dođu i da nas podrže u što većem broju jer mislim da će biti sjajan tenis i da će uživati. Iskreno se nadam da ćemo slaviti u nedelju svi zajedno.

Foto: Teniski savez Srbije

Meč prvog kola Dejvis kupa između teniskih reprezentacija Srbije i SAD počeće duelom Lasla Đerea i Sema Kverija, odlučeno je danas žrebom u Nišu. Taj meč je na programu u petak od 15 časova u hali Čair, a posle njih će na teren izaći Dušan Lajović i Džon Izner. Đere će, kako je istakao, pokušati da taktičke zamisli sprovede u delo na terenu.

- Osećam malo pritisak. Ne igram samo za sebe kao i obično nego za ceo tim i celu državu. Igram prvi meč i to mi odgovara. Jedva čekam da izađem na teren protiv Kverija. Spremićemo taktiku i potrudiću se da je sprovedem na terenu.

Baš kao i njegov saigrač i Dušan Lajović ima pozitivan pristup mečevima koji ga očekuju. Sa Iznerom, Lajović je igrao neizvesne mečeve, pa se nada da može do pobede.

-  Ja sutra igram protiv Iznera drugi meč. Već sam se susreo sa njm 4 puta. Poslednja 2 puta su odlučena u tajbrejku 3. seta. Mečevi su bili neizvesni i par lopti je odlučilo pobednika. Verujem da možemo da ih iznenadimo.

Foto: Teniski savez Srbije

- Pozitivna sećanja su iz ove hale. Mislim da je veliki faktor publika i podrška, pogotovo u Davis Kup takmičenju u kojoj ne važe pravila koja važe na ATP turu, gde mogu da budu glasnije. Igrati za reprezentaciju na domaćem terenu je jedna od retkih situacija za sportistu koja može da se doživi. Oni su favoriti na papiru ali mi smo tu da pokažemo šta znamo.

Da podsetimo, drugog dana, u subotu, igraće se meč dublova. Srbiju će predstavljati Nikola Milojević i Miljan Zekić, dok će za SAD igrati Stiv Džonson i Rajan Herison. Taj meč se igra, takođe od 15 časova

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • emil

    1. februar 2018 | 15:56

    dobro da nam Obradović više nije selektor, jer bi on i od povređenog Novaka tražio da se priključi timu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA