≫ 

Nadal hara i razara: Španac nastavio tiraniju, ponovo je moćan kao nekad!

Kalj šljake i treći meč na ovogodišnjem Garosu rešio bez izgubljenog seta

  • 0

Najveći šampion Rolan Garosa Rafael Nadal superiorno krči put ka još jednom pariskom finalu.

Španac se plasirao u osminu finala pobedom nad starom mušterijom Rišarom Gaskeom od 3:0 (6:3, 6:2, 6:2), pa je sada poboljšao skor u međusobnim duelima sa Francuzom na impresivnih 16:0.

Tiranija je najbolja reč koja opisuje dominaciju Nadala nad Gaskeom, vredi reći da je u istoriji Open ere to peti najubedljiviji odnos pobeda i poraza dva tenisera, ispred su samo Borg protiv Gerulaitisa (17-0), Federer protiv Južnog (17-0), Federer protiv Ferera (17-0) i Lendl protiv Majotea (17-0).

U narednoj rundi desetostruki šampion Rolan Garosa sastaće se sa Nemcem Maksimilijanom Martererom protiv koga će imati priliku da nastavi besprekoran niz bez izgubljenog seta od početka turnira.

Nadal je, kao i u prethodna dva duela, delovao zaista impresivno od starta meča, nije dozvolio rivalu ni promil šanse da mu ugrozi pobedu, do koje je stigao za okruglo dva sata igre.

U slučaju pobede i nad Mertererom, potencijalni rival u četvrtfinalu Nadalu će biti bolji iz meča Švarcman - Anderson.

Podsećamo da Španac nije u delu žreba u kojem je i Novak, pa je potencijalni sudar dvojice velikih rivala moguć samo u finalu.

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA