≫ 

Nadal bije koga stigne, sve bez izgubljenog seta: Nemac nova "žrtva" španske teniske mašine

Furiozan je Španac, u punoj je snazi, smeši mu se novo finale

  • 0

Prvi favorit Rolan Garosa Rafael Nadal bio je neumoljiv i protiv 21-godišnjeg Nemca Maksimilijana Marterera u osmini finala pariskog Grend slema, i ponovo je to uradio u velikom stilu - bez izgubljenog seta: 6:3, 6:2 i 7:6.

Od početka turnira ovo je Nadalu četvrti meč koji je završio maksimalnim set količnikom, a ukupno 37 uzastopni bez predatog seta!

Poslednji put kada mu se to desilo, na drugoj strani terena bio je novak Đoković 2015. godine.

>>> Nadal hara i razara: Španac nastavio tiraniju, ponovo je moćan kao nekad!

Nadal je na dobrom putu da postavi apsolutni rekord turnira po broju vezanih mečeva bez izgubljenog seta (41), koji je već dugo u vlasništvu švedske legende Bjorna Borga iz perioda 1979. i 1981.

Dobar si, mali: Rafa Nadal i Maksimilijan Marterer Foto: Tanjug/Ap

Ako je za utehu Martereru, uradio je ono što niko pre njega nije od starta Rolan Garosa: osvojio je gem na početni udarac Španca, i to dva puta, najpre u prvom setu, odmah na startu za iznenađujućih 2:0, potom i u trećem setu u kojem se vodila najveća borba danas.

Nemački teniser, 70. na svetu, sa mnogo energije odigrao je treći set u kojem je vodio 3:1, 6:5, ali nije imao snage za podvig protiv "razbacanog" Španca koji nezadrživo hita ka 11. tronu najelitnijeg turnira na šljaci.

Nadalov naredni rival biće Dijego Švarcman koji je uz mnogo više napora i posle velikog preokreta u ponedeljak savladao Kevina Andersona 3:2 (1:6, 2:6, 7:5, 7:6, 6:2).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA