Ko je Marko Čekinato? Kad pročitate sve o kontroverznom Sicilijancu, poraz Novaka će još više boleti (VIDEO)

Burna prošlost i sadašnjost iz snova!

  • 9

Marko Čekinato je ispisao istoriju ulaskom u polufinale Rolan Garosa, i to tako što je eliminisao Novaka Đokovića.

Očajavao je pred kraj meča Đoković, u jednom momentu je ućutkao publiku, bilo je jasno i na konferenciji koliko mu je teško pao poraz od kontroverznog Sicilijanca.

Propustio je nekoliko dobrih momenata da prelomi meč, videlo se da nema staru psihološku stabilnost i čvrstinu, što su mnogi teniseri u ovoj godini namirisali i kaznili.

Čekinato je samo bio miran i strpljiv, čekao je svoju šansu, a zanimljivo je i kako se to odrazilo na njegovu popularnost.

Snovi se ostvaruju Foto: Tanjug/Ap

Imao je oko 20.000 pratilaca na Instagramu pre meča, a onda mu je Novakov skalp doneo čak 60.000 novih fanova! Sada svi žele da znaju ko je taj 25-godišnji momak, koji je prvi Italijan u polufinalu grend slema još od 1978. godine.

Zvuči neverovatno, ali Čekinato do ovog Rolan Garosa nije imao ni pobedu na glavnom žrebu grend slema! Postao je najniže rangirani polufinalista na Rolan Garosu od Andreja Medvedeva iz 1999. godine, a sada mu sledi skok u Top 30, šta god da se dogodi u završnici.

Već je pobedio osmog nosioca Davida Gofana, 10. nosioca Pabla Karenja Bustu, a za Novaka je utrošio tri i po sata na Suzan Lenglen!

Neverica Foto: Tanjug/AP

Na grend slemovima je debitovao 2015. na US Openu, izgubio je od Mardija Fiša.

Već 2016. ga je počistio Nikolas Mau sa Australijan opena, padao je još od Kirjosa i Keija Nišikorija na Rolan Garosu i Vimbldonu, a prošle godine, Čekinato nije mogao da prođe ni kvalifikacije u Parizu!

Ove godine je već osvojio Budimpeštu u aprilu, podigao je samopouzdanje, pa je to demonstrirao u najgorem mogućem momentu po Novaka.

Jednoručni bekhend, dropšot vineri i slajs udarci došli su Novaku glave, a zanimljiv je još jedan detalj iz karijere.

Ne planira da stane Foto: Tanjug/AP

Pre dve godine, Čekinato se suočio sa 18 meseci spuspenzije zbog nameštanja mečeva, kazna je smanjena na 12 meseci, pošto je utvrđeno da nije imao nameru da igra namešten meč. Na kraju je ta kazna odbačena.

- Ta godina je bila veoma teška za mene, ali sada samo želim da uživam u fantastičnom uspehu - poručio je 72. igrač planete posle velike pobede nad Gofanom u osmini finala.

Čekinatu su uzori fudbaler Kaka i Marat Safin, a smatra da je  zvezde dotako  pobedom nad Novakom, zato je bilo i suza u njegovim očima.

Dug je put bio do vrha, posut trnjem, jer je kretao od čelendžera posle kazne, ali se izborio za vrh.

Štaviše, Kreg O'Šenesi, Novakov savetnik, bio je impresioniran njegovom taktikom.

- Čekinato je zaista loš meč-ap za Nadala, zapravo za svakog ko je levoruk, zbog stila igre, forme, možda je čak favorit protiv Dominika Tima. Toliko je dobar momak, igrač, uneo je nešto novo u igru.

Ko zna, možda to oseti i Rafa...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    6. jun 2018 | 19:00

    Zasto da boli? Ma ima vremena oporavice se Novak. Ide dalje momak. Pa i ako odluci da napusti tenis, ni to nije smak sveta. Neka je ziv i zdrav. Koliko je samo nama radosti doneo. Nije on masina ljudi.

  • Nexum

    6. jun 2018 | 22:58

    NOLE MI TE VOLIMOO!!!

  • Johnny Repp

    6. jun 2018 | 21:57

    Pa i Novak, Nadal, Federer, Agasi, Borg, ........morali su da pobede nekoga favorita ili ti bolje plasiranog igrača da bi došli na vrh .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA